Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När dagarna flyter ihop.

 
Här trivs han - maken. 
 
Anders och Lisa har varit här några dagar. Så härligt!
Vädret var fantastiskt  och vi fick många fina stunder med båttur, fiske, grillaftnar och allmänt häng i trädgården.
Vi konstaterade det, jag och H, att det är skönt att få umgås med storfamiljen över tid. Inte bara på barnens kalas eller på den årliga kräftskivan. Nu kan vi erbjuda att få bo över och få mer tid att umgås på djupet, om ni förstår vad jag menar. Vi har ju tidigare inte haft något gemensamt boende på det sättet och därför känns det extra kul att kunna få rå om våra nära och vänner i gemensamt hus.
 
 
 
 
Än så långe har jag inte badat (!) men våra gäster är desto bättre på det.
 
 
 
 
 
De vågade sig även ut en tur i kanoten.
 
 
 
Själv trivs jag bäst i båten. På vattnet. inte i...haha!
 
 
 
 
Och med att fixa fika.
Det har blivit en hel del kakbak på sistone.
 
 
 
Förutom hallonkaka, som ni ska få receptet på såsmåningom  bakade jag härom dagen Kärleksmums i en rund bakform för omväxlings skull.
Denna är både gluten- och mjölkfri.
 
 
 
Efter båttur blir det bubbel på bryggan.
 
 
 
 
I fredags blev det nyfångad strömming till frukost. H var ute med sin bror och vår granne och lade nät i torsdagskväll. Fångsten blev åtta stora sikar och en del strömming.
Lyx.
 
 
Siken åt vi till middag. Jättegott!
 
Det är svårt att förklara men dagarna liksom flyter i hop. Lördag eller måndag. Det spelar ingen roll. Även om vi har en hel del gäster på besök och jag befinner mig i någon slags värdinneroll känner jag mig oerhört tacksam för sommardagarna här. Livet är ganska enkelt och jag kan vandra omkring i min egen värld mellan varven. 
Nittonåringen håller ställningarna hemma och fjortonåringen är på konfirmationsläger så jag har extra mycket tid till att ägna mig åt mig själv. Jag har lyckats bra med att koppla av förväntningarna som anligger en moder i vardagslivet kan jag tycka, och det är jag inte så bortskämd med.
 
I kväll kommer min syster, svåger och syskonbarn hit och huset fylls än en gång med yviga gester, viljor och livfulla rörelser. Kul! Vi ska suga musten ur det fina vädret som just nu råder och grilla. Tyvärr väntas sämre väder i veckan men vi hoppas ändå på lite sol här ute vid kusten. Vi får se.
Syster m familj stannar några dagar och vi kommer säkert sysselsätta oss med trevligheter oavsett.
 
Återkommer när tiden ges med hur vi har det.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben