Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man adderar hallonkaka till sommarfikan.

 
 Som sagt. Har man gäster blir det en hel del fika och kakor på köpet. Inte mig emot. 
Det har blivit en hel del kakbak den senaste tiden och inte minst ovanstående hallonkaka som vi mumsat på vid några tillfällen. Jag bakar numera allt mjölkfritt på grund av maken men kakan går så klart lika bra att baka med vanligt smör. Jag har även bakat den med glutenfritt mjöl vilket inte blev sämre. Nästan tvärtom. 
Kakan är enkel att baka och god att servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
 
 
Receptet har jag lånat från Lindas Bakskola, som för övrigt är en bra blogg om du gillar att baka och vill hitta recept på goda kakor.
 
 
 
 Hallonkaka
 

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

På toppen
175 g hallon, frysta 
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl,  bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.

Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

Lägg ut hallon jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och hallonen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.

 
 
På tal om fika så sitter det just nu ett fikasuget folk på vår terass som nyss kommit upp från badet och mumsar på resterna på tårtan jag bjöd på igår kväll när moster, morbror och syrrans familj var här.
En pinocciotårta med limecurd och vispgrädde och färska bär. Sommaren bästa tårta om ni frågar mig.
 
Själv har jag smitit undan till köket för att börja förbereda lördagens konfirmation.  Min fjortonåring kommer hem efter tre veckors lägervistelse och vi ska åka hem från skärgården i morgon för att börja planera konfirmationen.  Mer tårta ska bakas liksom en del annat.
Dessutom har min nittonåring härbärgerat själv hemma, så det ska bli spännande att se vad som möter mig när vi entrar lägenheten i morgonkväll...haha!
 
För övrigt har det badats en hel del de senaste dagarna.
Syrran med familj bor här sedan några dagar och vi har fullt upp med umgänge, bad, middagar, vänbesök och idag gjorde syrran, systerdottern och jag en tur till Vaxholm.
 
 
 
Även om solen inte är framme hela tiden är det tillräckligt varmt för bad.
Jajamen. Till och med jag har vågat mig i.
 
 
 
 
 
Tyvärr blev det ingen fisk denna gång.
 
 
Glass i Vaxholm hör sommaren till.
 
 
Det är härligt att ha min syster och familj här. Vi kamperar bra i hop.
 
Nu är det dock snart dags för oss att packa ihop för några dagars vistelse i skåne.
Vi vänder tillbaka hit igen om några dagar, efter konfirmation och annat och jag ser redan fram emot att få komma tillbaka. Kanske blir det en något lugnare tillvaro då vi hinner suga ut det sista av sommarlovet innan terminen sätter igång igen.
I dag har jag tackat ja till utbildning till specialpedagag i Kristianstad. Terminen nafsar mig i nacken men jag försöker att inte tänka på det nu.
 
Må så gott.
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Så kul att du kom in på utbildningen, grattis!
Svar: Tack:-)Ja, nu blir det till att börja studera igen...phu!
Kram
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben