Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har anlänt skärgården.

 
Lycka är att gå ut i sin egen trädgård och plocka in ett fång sommarblommor.
 
 
 
Så här såg vyn från köksfönstret ut i dag. Lite dramatiskt väderläge med blåst, ömsom kraftigt regn. ömsom solsken. Svensk sommar så kallad.
 
 
 
Det blåste så pass att maken fick gå ut och hissa ner vimpeln som löpt amok i vindbyarna och trasslat in sig i tygstycket och bildat knutar.
 
 
 
 
Svenskt sommarväder eller måndag...det spelar inte så stor roll när man har semester. Att korka upp en flaska bubbel under seneftermiddagen och känna sommarsemseter i varje centimeter kroppsyta är aldrig fel.
 
 
 
Och här satt vi och åt jordnötter, smuttade på bubbel och blickade ut över vårt dagsverke - ett omorganiserat sommarrum.
 
 
Det har varit hektiska dagar sedan vi lämnade skåne och lägenheten. Vi har djupdykt i en prunkande trädgård som inte fått kärlek under två veckors tid och jag har gått loss med både gräsklippare, grästrimmer och ren och skär handkraft i ogräslandet.
Min svärfar har nyss sålt sitt stora hus och flyttat till mindre, vilket föranlett utrensning av möbler och husgeråd som sedemera hamnat i våra ägor. Ett släp fyllt med allsköns pinaler har forslats till skärgårdshuset, samtidigt som ytorna redan är begränsade. Således har vi påbörjat en uppröjning inomhus för att få ordning och reda på torpet. Phu! Det kommer att ta sin lilla tid.
 
I morgon ska vi upp tidigt för att köra ett första lass till Myrorna och till tippen. Ska bli skönt att få undan. Jag är ganska bra på att rensa och ingen som gillar att spara på prylar jag inte behöver.
Maken är av den mera hamstrande sorten så vi får kompromissa där...haha!
 
Nåja. Eftersom solen lär dröja på sig känns det som ett bra sommargöra att gå loss i städrocken.
 
På vägen upp till Stockholm gjorde vi ett stopp i Oskarshamn och hälsade på min fina vän A med make och blev bjudna på grillad korv, smashed potatoes och grönsaksröra. Tacksamt att komma till dukat bord när man kört långt och har lika lång väg kvar.
Tack!
 
 
Fick ingen riktigt bra bild på oss alla men här blir maken fångad på bild i ett obevakat ögonblick.
 
Så.
Med denna lilla uppdatering säger jag tack för denna semestermåndag från skärgården.
Hoppas ni alla har det bra, var ni än befinner er. 
Hörs snart igen.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Vilken vacker sommarbukettt //Christina
Svar: Tack!:-) Underbart när man kan plocka in blommor från trädgården./Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben