Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tar en minitrip till Karlskrona och Aspö.

 
Tog en tur i helgen, jag och maken, till Karlskrona och skärgården. Har tänkt så länge att jag skulle vilja besöka min ö, där jag tidigare hade sommarhus, Aspö. Ni som hängt med mig här länge vet ju att vi sålde sommarhuset vid seperationen. Det var med sorg i hjärtat då jag älskar ön.
 
Nåväl. Nu har jag tillgång till ett annat paradis i skärgården så jag ska inte klaga.
Håkan har aldrig varit på Aspö och jag ville gärna visa honom. I lördags morse körde vi till Karlskrona och tog färjan över till ön. Underbart!
 
 
 
 
Aspöfärjan. Det tar ca 25 minuter att ta sig ut med färjan till ön från Karlskrona.
 
 
 
Karlskrona skärgård är fantastisk.
 
 
Väl framme på ön, körde vi ner till Djupvik för att bada. 
 
 
 
Mitt "gamla" badställe var sig likt och det kändes både lite märkligt att vara tillbaks och samtidigt väldigt vant. Här är så fint!
 
Det bästa är egentligen att hyra cykel och upptäcka ön cyklandes men det får bli nästa gång.
Nu körde vi runt på öns slingrande lilla landsväg förbi skogsvägar, längs gärdsgårdar och trähus, små smultronställen och badplatser.
 
 
 
 
 
Tyvärr var ståtliga Kastellet stängt på grund av konkurs men istället fikade vi på ett helt nyöppnat kafe mitt på ön - Bryggans kafe - som ligger precis bakom öns enda matbutik.
 
Kändes fint att få göra ett återbeök på ön som under många år var mitt hem på sommaren. Så klart blandade känslor och många fina minnen som fladdrade förbi. 
 
 
 
Hade som sagt gärna hyrt en cykel och stannat längre men tillslut var det dags att ta färjan tillbaka och checka in på Drottninggatans vandrarhem där vi tillbringade natten. För övrigt ett fint vandrarhem där vi bodde i ett eget rum med sköna sängar och tv. Helt ok.
 
På kvällen gick vi en promenad i Karlskrona...
 
 
...coh käkade hamburgare och ceasarsallad på Stars.
 
 
Skål!
 
Vi satte oss nere i hamnen en stund och såg solen gå ner medan doften av cigarettrök blandade sig med doften av tvål, varm asfalt och hav. Måsarna seglade lågt över våra huvuden medan musiken från en bar studsade mellan höghusen.  Vi undvek folksamlingen vid hamnbarerna  och höll avstånd på kajen där båtfolk och ungdomar satt och njöt i kvällsbrisen.
 
 
 
 
En ljuvlig kväll.
 
 
 
Karlskrona och skärgården är värd ett besök. Kommer gärna tillbaka.
 
Innan vi lämnade stan under söndagen gjorde vi Coronahälsningar och korta besök i trädgården hos mina kusiner och fabror och faster. 
 
En härlig helgtur alltså som avslutades med i Sölvesborg med ytterligare stopp hos Håkans kusin och moster och morbror. Även här, bara var ett hej vid tomtgränsen, men  kändes värdefullt att få ses en stund.
 
Idag då?
 
Ganska semesterslöa...haha! Bakade scones i morse och njöt av en lugn frukost på hemmaplan. Har tvättat och dammsugat, handlat och varit nere vid bryggan och solat en stund. Skön och fin dag i lite mer vardagskostym. Sådana dagar behövs också.
 
Hur har ni det? Har du börjat semester eller jobbar du fortfarande? Ser att det är en del som kikar in här, men vet inte vem du är. Lämna gärna en kommentar och berätta så blir jag glad.
 
Kram från dig till mig.
 
Cecce
 
Ramona
Kommentar postad
Hej! Vilken härlig sommartripp. Karlskrona är verkligen vackert. Centrum är mysigt. Idag är det riktigt tjocka moln i Oskarshamn. Skönt då det också är lite svalare. Passar bra eftersom jag sitter inomhus i videomöten hela dagarna. Men där framme skymtar semestern Om några veckor kränger jag av mig arbetsselen. Inga resor planerade.. Kanske blir det en tur på dressin på smalspåret mellan Hultsfred och Målilla sanatorium t.o.r. Eller en kanottur på meteoritsjön Humeln i Kristdala. Man får hitta saker att göra i krokarna i dessa tider. Nähä nu ska jag dra på hurran för snart är det dags att stämpla in.. Kram så ses vi i framtiden
Svar: Tack för hälsning och uppdatering. Saknar mitt Oskarshamn och er fina jag hade kring mig<3 Ni betydde/betyder så mycket.Håll ut - snart är det din tur att ha semester /hemester. Låter som du har en bra plan med fina upplevelser framför, Dyker ev upp en kortis i Oskarshamn fred kväll. Gör ett stopp hos A och M på vägen upp mot skärgården. Kika in om du vill...hade varit kul med ett hej om än på avstånd.
Puss!
cecce
Tina
Kommentar postad
Jag har läst din blogg i ganska många år. Jag hittade hit pga nåt kakrecept, men bloggen har gjort mer än bara inspirerat min bakning. Ett par år efter din separation skilde jag mig. Det var tröst och hjälp för mig att läsa om hur du hanterade allt. Vi är lika gamla, har barn i samma åldrar och även en gemensam bakgrund i nordvästra Skåne. Och din blogg inspirerar mig fortfarande )
Svar: Hej Tina!Tack för att du hör av dig - det betyder mycket för mig. Så glad jag blir att du hängt med mig här i mina "ups and downs" genom åren. Tråkigt att höra om din separation....det sliter sönder en...och har jag kunnat bidra med något känns det fantastiskt bra. Hoppas det ordnat sig för dig och barnen och att du funnit lycka i det som är.. Verkar som vi har många likheter du och jag:-) Ska upp till föräldrahemmet i fina Kullabygden i dag - känns alltid skönt att komma hem. Så kul att du följer med mig här.
Önskar dig allt det bästa och en riktigt fin sommar.
Stor kram<3
cecce
Eva N
Kommentar postad
Jag har läst din blogg rätt länge och kommenterar ibland. Dina bilder är magiska och det är en härlig blandning av bakning och vanliga livet. Jag njuter av lång ledighet nu då jag arbetar som lärare i gymnasiesärskolan. Jag är ofantligt glad att jag valde att läsa sista året av speciallärarprogrammet på heltid så jag var färdig i slutet av januari. Nu njuter jag av att "bara vara".
Svar: Hej Eva!SÅ tacksam för att du tar dig tiden att skriva en rad här inne. Betyder mycket:-)
Extra kul att du jobbar som lärare. Jag har också en historia som lärare på grundsärskolan och ska påbörja utbildning till specialpedagog till hösten (om jag kommer in). Vi har en del gemensamt:-)
Hoppas du också njuter av sommaren och det fina vädret!
Kram till dig!
cecce
Karin
Kommentar postad
Hej
Hittade din blogg av en slump, kanske pga nåt recept, och är in och läser med jämna mellanrum sen dess.
Din blogg är så skönt avslappnad, en blandning av vardag och helg, resor och hemmaliv
Förstår din känsla av att vilja veta vilka som läser.
Jag bloggar själv och blir också nyfiken på vilka som läser den. Började blogga när jag blev veckopendlare, dels för att dela min nya vardag med familjen samt för att ha som en egen dagbok att gå tillbaka och minnas i.
Min blogg ligger på blogg.se med samma prefix som min mailadress (som inte publiceras men antar att du ser den?) om du blir nyfiken att läsa om min vardag.

Ha en riktigt skön sommarSvar: Åh, så kul att du hör av dig! Tack för att du tog dig tiden att skriva en rad. Så trevligt att få veta vem som kikar in här och jag blir så glad när ni ger er tillkänna:-)Jag ska absolut ta mig en tur in till din blogg. Alltid kul med nya bloggar att läsa i.
Kram till dig.
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben