Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har ett recept på jordgubbspaj.

 
Vilken undebar start på sommarlovet. Solen skiner och vattentemperaturen är badvänlig och föranleder strandbesök när helst andan faller på.
 
Igår var Håkan och jag en tur till Göteborg för att avlämna en soffa och lite annat arvegods till Håkans dotter J som hon fått av sin farfar som nyligen sålt sitt hus.
Håkan och jag hyrde släp, hämtade soffan hos svärfar och gjorde en dagstur till Götet. Mysigt att bara komma i väg en stund. Vi gjorde en avstickare längs E6:an och stannade till i Slöinge för att handla fikabröd på ett favoritbageri/kafe - Solhaga - och även ta en glass på SIA-glassfabriken där. Får berätta mer om det senare.
 
Idag tänkte jag tipsa er om en annan godsak nämligen en supergod jordgubbspaj som jag bakade till grillkvällen härom dagen.
Perfekt sommardessert eller till trädgårdsfikan. 
Jag använde frysta (tinade)  jordgubbar i min paj, då jag tyckte de färska var alldeles för dyra till midsommar, och det fungerade bra.
Gjorde även en egen vaniljsås till då det blir absolut godast, men det gör man som man vill.
Servera gärna pajen med lite rålakritspulver om ni vågar...haha! Supergott.
 
 
Receptet har jag hämtat från Lindas Bakskola.
 
 
Jordgubbspaj

ca 12 bitar

ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska
2–3 msk strösocker
2–3 tsk potatismjöl

pajdeg
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker eller farinsocker
2 msk ljus sirap

 

 Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.

Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.

Smula degen över jordgubbarna.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

 
 
Nu ska jag ut och njuta i solen innan dag blit till kväll.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben