Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man söker svalka i Skåre och sötma på Hallongården.

 
Min bästa vän i dessa dagar. Solskydd från Eucerin- en färgad dagkräm med solskyddsfaktor 50 och perfekt för oss som vill skydda ansiktet lite extra.
Känns viktigt, tycker jag. Ansiktet är utsatt för sol och vind och kan behöva extra omsorg när solen är stark.
 
Hamnade i ett litet fiskrsamhälle i går - Skåre som ligger utanför Trelleborg. Vi hade ett ärende till Fuglie där vi skulle avlämna böcker till en vän till familjen och passade på att göra små stopp längs vägen. Så mysigt att färdas längs skånska vägar och stanna på platser man aldrig varit i förut.
Skåre visade sig ha en fin strand att lägga sig på. Lapa sol (i lagom mängd) dricka kaffe och ta ett svalkande dopp i det blå.
 
Semester.
 
 
 
 
Han som älskar vatten.
 
 
 
Kolla så fint.
 
 
 
 
 
Sen hamnade vi på Hallongården. Vi tog av vid Räng och följde skyltarna och hamnade mitt i hallonfälten. Tyvärr var självplockningen stängd för dagen men det gick att handla i butiken.
 
 
 
Vid nästa besök ska vi passa på att fika, då det även finns ett kafe som serverar ljuvliga bakverk med hallon. Tyvärr hade vi precis ätit var sin sibylla-korv i den större storleken och nöjde oss med ett paket med hallon. Sååå goda!
 
 
Dagen avslutades med en kvällstur till var egen strand hemma. 
Inte dumt det heller. 
 
 
 
 
Värmen är påtaglig och det är nästan allra skönast på stranden på kvällen.
 
Idag drog jag ner alla persienner i lägenheten, stängde alla fönster och förbjöd familjemedlemmarna öppna dörren till balkongen. Det enda sättet att finna svälka när det är så varmt är att inte få in utomhusvärmen inomhus. Funkar faktiskt hyfsat. I alla fall har det varit svalare inomhus i dag.
 
Håkan har varit i Åhus hela dagen och jag har passat på att fixa lite hemma.  Skönt med lite egentid och hinna få undan lite.  Jönköpingssonen lämnade idag och åkte hem till sitt. Lämnade ett tomrum efter sig som jag inte var beredd på, samtidigt som det är lite skönt.
Dubbel känsla alltså.
 
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben