Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När sommaren börjar på riktigt.

 
Egentligen är timmen alldeles för sen för att mata min digitala dagbok, då klockan ringer tidigt  i morgonbitti. Men det är svårt så här års att komma i säng i tid tycker jag. Kvällarna är ljuvliga och ljuset gör att det känns dumt att slösa bort tiden på att sova.
Klockan sex i morgon bitti tycker jag dock inte detsamma...haha!
 
I kväll när jag var ute och gick, med målet Långa Bryggan här i byn, ljöd ljudet av studentsången och sorlet från glatt folk från firande trädgårdar.  Så härligt! Även i Corona-tider tar ungdomar studenten och firar om än i mindre skala. 
 
I fredags var jag och Håkan på en liten studenttillställning i Helsingborg då fina Sofia tog studenten.
Vi var några stycken som samlades på innergården utanför lägenheten där familjen bor och åt tårta och drack cider.
 
 
 
 
 
Presenterna lyste upp i fönstret och det var svårt att inte ryckas med i glädjeyran.
Själv är jag dock tacksam över att inte behöva anordna studentfest. Förra året vid denna tiden var jag i full färd med att styra upp sonens student. Ganska stressigt och nervöst vill jag minnas.
 
Ikväll tog jag som sagt en promenad ner mot stranden och Långa Bryggan. Fjortonåringen hade glömt en jacka under gårdagskvällen ute på bryggan när hon tog ett sent kvällsdopp med några kompisar. Jakten på jackan fick dock ett bra slut då den låg kvar längst ute på bryggan, ihopvikt i ett fack avsett för skor. Det tackar vi för. Dottern var nöjd och inte minst modern som slapp köpa en ny.
 
 
En underbar kväll. Det börjar bli sommar på riktigt.
Folk badade och njöt i kvällssolen.
 
 
 
 
Inte dumt alls faktiskt, även om jag saknade maken som jag vant mig vid att ha med mig under kvällspromenaderna. I morse begav han sig norrut igen mot huvudstaden med ett stopp i Broby för att fortsätta hjälpa till att tömma svärfars hus. Ojoj...det finns mycket saker att ta omhand och jag misstänker att en hel del kommer hamna på det inhyrda släpet för att följa med ut till skärgården.
 
Nåja. Vi har snart en semester att spendera och kan ta tag i röran det för med sig att flytta saker.
 
I morgon ska jag baka jordgubbstårta inför skolavslutningen på torsdag. Har dessutom tagit på mig att baka en studenttårta till kollegan - ett görande som jag inte är alltför nödbedd inför.
Terminsavslutningar är alltid efterlängtade. Tårta likaså.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben