Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med solen och blommorna och choklad som hjälper.

 
Åh, kunde bara inte låta bli att köpa ett fång blommor i går eftermiddag på vägen hem från jobb. Ser ni! Färg och blommor känns hoppfullt i tider som dessa och påminner om att våren är i antågande och att livet kommer fortsätta oavsett virus.
 
Hela Möllevångstorget blommade i kapp med solen i går eftermiddag. Torghandlen börjar komma i gång igen efter att ha legat i dvala under vintern. Grönsaker och blommor och handlare som ropar efter oss som går förbi. Tänker att det är nu det är extra viktigt att gynna handeln och alla de som kämpar för att hålla sina verksamheter vid liv.
 
 
Köpte ett fång olikfärgade tulpaner som nu piggar upp mig härhemma.
 
Och sen:
 
 
 
Bild från i går morse när jag åkte bussen de dryga två milen jag har från mitt boende in till Malmö centrum. Som ni ser - glest med folk. Vi som fortsätter åka buss sitter på var sitt säte och hoppar till så fort någon råkar hosta till. Så märkligt allt har blivit. Dessutom registrerade jag att vi bara var kvinnor som åkte med bussen - hela vägen. Kanske en tillfällighet, men fick mig ändå att fundera lite. 
 
 
 
Lördag.
Jag har vaknat okristligt tidigt. Solstrålar som letade sig in genom fönstret väckte mig och det fanns ingen anledning till att streta emot. Mellansonen som numera är Coopanställd började klockan 7 och det kändes som en god anledning att göra honom sällskap med en kaffekopp.
Samma son som i eftermiddag tar tåget hela långa vägen upp till Skellefteå för att träffa flickvännen som han inte sett på två månader. Det här med kärlek på distans verkar ligga i släkten..haha! 
Och jag kan inte hindra honom. Han är frisk. Hon är frisk. 
 
Jag kom dock inte i väg till Stockholm, då mitt tåg var inställt. Det gjorde lite ont. Men Håkan känner sig fortfarande inte riktigt kry och vi tog beslutet att det blev bäst såhär. Vi videochattar och tackar ödmjukast för tekniken.
 
Förresten gjorde jag en god gärning i går. Eller två. Malmö Chokladfabrik har ett erbjudande om att skicka en chokladkaka till någon som behöver. Bara swisha 59 kronor så skickar de ut en chokladkaka med posten med en hälsning från avsändaren. Vilken bra ide! Och jag tänker att det är viktigt att vi gynnar våra små företagare och verksamheter så mycket vi kan nu när det har svårt.
Många äldre sitter ensamma och isolerade och kan behöva extra omtanke, så jag passade på. Gå in på Malmö Chokladfabriks hemsida så hittar ni info om ni är intresserade. 
 
I kväll kommer min kära Emma med pojkvän Alexander hit för att käka middag. Således ska jag ägna mig åt att dyka ner i min receptsamling. Handla lite. Laga mat. Köra sonen till centralstationen. 
Njuta av solen. Stänga av mitt Coronaflöde för en stund.
Bara ta dagen som den kommer.
 
En bra lördag alltså.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
God morgon!

Då vaknade vi på samma sätt idag. Och tur är väl det egentligen så vi får njuta av denna underbara vårdag så länge som möjligt!

Kram
Ann-Louise
Kommentar postad
Härligt att stänga av Coronaflödet. Njut av solen Och helgen 🌸
Kram
Svar: Ta hand om dig<3
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben