Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När inget är sig likt.

 
Vilken konstig tid vi lever i.  Europa flämtar under hotet av Corona och livet tycks sakta men säkert krympa i hop i allt mindre rörelseytor och sociala kontakter. Själv försöker jag hålla huvudet kallt och hjärtat mjukt.
 
För min egen del har livet inte ändrats så drastisk rent praktiskt. Jag åker fortfarande buss till jobbet. Jag arbetar och har möten som vanligt. Jag går till Ica-butiken och handlar mat (nej, jag har inte hamstrat) och jag tar mig ner i träningsrummet då och då. Precis som vanligt.
Däremot kan jag känna av en viss misstänksamhet mot människor jag möter. Håller avstånd. Reagerar fysiskt om någon råkar hosta. Tvättar händerna och sjunger blinka lilla stjärna. Tjatar på tonåringarna om detsamma. Och bär på en viss oro gällande de äldre i familjen.
Sådant jag förut tog för självklart är inte självklart längre.
 
 
Alla tycks ha något att säga och tycka i Coronadebatten. En del utnämner sig själv till experter och uttrycker misstro till myndigheter. Vem gör rätt och vem gör fel? Tänker att i detta läget hjälper det föga att anklaga våra politiker och sakkunniga. Jag är helt övertygad att de gör vad de kan och tar de beslut de anser vara bäst. Till slut handlar det ju om att var och måste ta sitt ansvar och bidra till att minska smittspridning och jag är glad att det inte är jag som måste ta alla beslut vad gäller vårt land och rike.
Nu gäller det att vi hjälps åt och bidrar med det vi kan.
 
 
 
Inläggets bilder har egentligen inget med texten att göra utan är bilder från i lördags då jag var ute och spatserade vid havet i underbart väder och vårkänslor i kroppen. Det känns hoppfullt mitt i allt elände att våren är på väg. Det kan i alla fall ingen ändra på!
 
Nåväl. 
Inget är sig likt och jag förmodar att det inte kommer vara så på ganska länge. Min planerade Stockholmsresa till helgen känns något osäker för tillfället. Huruvida jag och min man ska kunna ses under våren är i nuläget bräckligt. Men vi håller humöret uppe. Pratar i telefon. Planerar en sommarfest. Drömmer om en varm sommar med mycket bad. Det känns som en bra plan. 
 
Nu blir det sängen. Att bekämpa virus med bra sömn är en framgångsfaktor.
Ta hand om er!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Ja, hjälp vilken soppa vi ofrivilligt hamnat i. Men även detta ska gå över och då börjar vi om.

Viktigast är att lyssna på dom som fattar beslut och inte påhittade sanningar i tidningar och på nätet.

Hoppas du och mannen snart får ses och krama om varann..
Kram
Svar: Du är så klok. Jag håller med dig och vi försöker leva på som vanligt, Bara vara lite mer omtänksamma<3Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben