Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man serverar godaste pajen och återvänder till höstkappan.

 
God kväll,
 
Tänkte dela med mig av ett recept som jag ofta använde mig av när jag gör paj. Ett recept som hängt med länge men varför ändra på något som funkar? 
I helgen som gick blev det rabarberpaj men det går lika bra med äpple eller bär.
 
 
Rabarberpaj
 
ca 3-4 stjälkar beroende på storlek
 
125g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
(kanel, kardemumma/ ingefära eller lite rålakrits)
 
Skala och skiva rabarbern. Lägg skivorna i en pajform så att det täcker bottnen. Jag brukar krydda med lite kanel, kardemumma, lakrits och/eller ingefära. 
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser i grytan till en smet. Klicka smeten över äppelklyftorna och grädda i 200 graders ugnsvärme ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllene.
 
Till en stor pajform gjorde jag dubbel sats av pajskalet.
Servera med vaniljsås (gärna egengjord) eller vaniljglass!
 
 
Trots recept med vårprimör, känns våren just nu långt borta. I början på veckan åkte höstkappan på igen och har fått hänga på sedan dess. Vad hände?
Hoppas innerligt att vårvärmen återvänder igen.
 
Idag har jag suttit på utbildning hela dagen och var ganska hjärntrött när jag kom hem. Lyckades på ren vilja ta mig ner i träningsrummet för att trampa på cross-trainern i en halvtimme, köra lite styrketräning och sätta fram rester av köttfärslimpa till familjen.
 
Kvällen har jag ägnat i soffan, kollat Robinson som jag fastnat helt i, surfat runt på nätet efter ett par nya vita sneakers och oroat mig för sonen i Jönköping som ligger sjuk i vad som liknar coronasymtom (feber, huvudvärk och hosta). Känns olustigt att ha honom så långt hemifrån när han bor själv. Än så länge är läget inom kontroll, men coronaviruset känns synnerligen oberäkneligt hur det slår, vem som får det och hur det utvecklas. 
Nåväl. Det kan ju vara en vanlig förkylning och jag försöker inte oroa mig i onödan.
Men tankarna styr man inte över. Orostankarna dyker upp lite  när som helst och grottar ner sig i modershjärtat.
 
I morgon ska jag träffa min vän och före detta  kollega Lisbeth. Vi ska ta en afterwork och prata om allt som hänt sedan sist. Kan inte bli annat än trevligt. 
 
Och i morgon är det freeedag dessutom!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben