Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland löv och flytt och novembergöra.

 
Bilder från i går när vi var hemma hos svärfar och besökte kyrkogården för att tända ljus på gravar och minnas dem som betytt så mycket men inte finns mer i detta jordeliv.
 
 
 
 
En vacker eftermiddag i senhösten.
 
 
 
Äppelkakan jag haft med mig smakade utmärkt efter promenad och utevistelse.
 
 
 
 
Och här står jag och maken mitt i lövhögen utanför hemmet i skåne på väg till biblioteket i dag för att lämna tillbaks studielitteratur. 
 
Hösten är vacker och jag njuter av färger, höstluften och det faktum att vi går mot jul. Mörkret som faller allt tätare är kanske mindre kul, men ändå. Livet går in i en vilsammare fas och jag trivs.
 
Hela höstlovet har passerat. Jag och maken har varit i skåne nästan hela lovet. Tillsammans i arbete - ty en student kan inte vila trots att det är lov. Däremot har jag kunnat fokusera på enbart studier och sluppit splitta mig mellan arbete och akademsika åtaganden. Håller just nu på med en presentation som handlar om skolans styrdokument och dess konsekvenser i skolans praktik. Jojomen...finns en del att fundera kring där.
 
Vad mer då?
 
Idag gjorde jag och maken gemensam tur med mellansonen till Malmö för att möta upp flickvännen från Skellefteå. De har fått hyra en lägenhet i Limhamn i andra hand och flyttade in idag. Så spännande. Känns konstigt att han flyttar....nu är det bara jag och lillan kvar. Vi som var fem familjemedlemmar som flyttade in här för snart tio år sedan. Vart tog de vägen alla barnen?
Då var vi trångbodda och nu ekar rummen tysta.
Antar att det är jobbigast för mig, även om jag ska erkänna att det också är skönt med mera space, mindre viljor och skrovliga röster. Ändå. När jag ser mig över axeln...gick det alldeles för fort.
 
I morgon är det dags för arbete igen och jag tänker att det är ok. Maken stannar kvar några dagar till och det känns bra. Har min andra eximinationsuppgift som ska lämnas in i veckan och den tredje som ska påbörjas. Har dessutom ett arbete som jag trivs med så det vore poänglöst att klaga, även om tiden inte räcker till för allt jag vill göra.
 
Första november. Mycket som händer. En dag i sänder.
 
Kram Cecce
Helene Eslander
Kommentar postad
Hej!
Så fina bilder, och ett så vackert språk du skriver, hoppas jag sagt det innan, om inte så var det på tiden.
Jag har startat upp en blogg, ett magasin med inspiration, idéer, recept och allt som ingår i ett magasin helt enkelt, eslanderblogg.com Mrs Sixty, kolla gärna om du hinner, fattar att du har fullt upp, / Helene.
Svar: Hej, Tack för fina ord<3

Så mycket gott du visar:-) i din blogg. Blev sugen på att baka nu ju. Har tappat lite av mitt bakande då annat kommit emellan men jag älskar ju det. Får bli en kladdkaka till helgen. Så kul att du börjat blogga:-) Många bra tips när jag kikar runt. Tack!!
Lyckades inte kommentera inne hos dig då jag måste logga in och inte har något konto på wordpress.
Kram
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben