Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När orden svävar fritt.

 
 
Lägger pedagogböckerna åt sidan och kikar in här i stället. Drömmer mig bort till en söndag för två veckor sedan. Han och jag gjorde besök i vår favoritby - Arild, vid foten av Kullaberg. Jodå. Så klart han badade. Såg förvisso ganska härligt ut men för mig räckte det att bada i utsikten över Kullabukten och storslagen natur. Här är vi liksom ett. Naturen och jag. Här är jag född och här ska jag dö. Typ. Den känslan.
 
 
 
 
Jag njuter av att skriva här inne. Här svävar orden fritt och fort och det finns inget som stoppar för krångliga akademiska begrepp eller ord som måste källhänvisas och annat tillrättavisat.
Dessutom vill orkar jag inte akademiska böcker i kväll. Jag har ju ett liv. Eller??
 
 
 
 
Livet med en tonåring är alltid livfullt i alla fall. Upp och ner i känslornas dal. Det är bara att hänga med.
I går var utbrottet om godaste hemmagjorda bakelsen ett faktum. 
Nyåkers kardemummaskorpor fyllda med jordnötssmör och en bit mörk choklad med havssalt.
Det ni. Dottern var barnligt förtjust över upptäckten och både burken med jordnötssmör och kakburken såg sin botten...haha!
 
 
 
 
En bild från idag som hamnat i mobilen och som vittnar om att jag faktiskt har ett liv bortom studierna.
Eleven och jag bakade kladdkakdsmuffins  inför ett viktigt möte.
Elevens belöning för några veckors slit med att komma till undervisning och läroböcker. Bucklor som börjat rätas ut. Självtilliten som reser sig och motivationen som kanske en gång fanns återvinns.
Att få vara med  och göra skillnad är lyckan och lönen i mitt arbete.
Och anledningen till att vidareutbilda sig.
 
På torsdag morgon åker jag till Stockholm för att bedriva distansstudier. Fördelen med att högskolan är nedstängd för studenter är att jag kan följa med i föreläsningar och semenarium på vilken plats jag vill. Samtidigt saknar jag att träffa mina kurskamrater som jag faktiskt inte träffat alls.
 
Tystnaden i köket är ljuvlig. Jag vid köksbordet med datorn och utsikten över en bukett halvt vissna rosor. Om jag skalar bort alla tankar som finns och bara befinner mig i ögonblicket tornar insikten fram. Jag har det fasligt bra.
Bortom molnen är himlen alltid blå
 
 
Kram Cecce
 
 
 
Karin
Kommentar postad
Bra där :)
Viktigt att leva livet som pågår just nu också
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben