Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I kunskap, förtroende och en och annan tårta.

 
 
Äntligen får jag lite tid över och ro i sinnet till att kika in här i min digitala dagbok. Det var ett tag sedan sist. Det beror på att jag kastat mig in i specialpedagogikens värld och begravt mig i böcker, styrdokument, historia och politik, forskning och vetenskap. Dessutom var uppgiften att sammanfatta ett brett kunskapsområde i 3000 ord inom två veckors tid. Och detta samtidigt som jag jobbar 100 procent på mitt ordinarie arbete. Hjälp! Hur ska detta gå.
 
Där emellan har jag hunnit vara sjuk för första gången på flera år, haft två fotograferingsuppdrag och firat min syster som fyllt femtio. Hej hopp. Här gäller det att ha fokus.
 
Min sjukdomshstoria var inte så allvarlig om nu någon oroar sig för det. En hederlig, vad vi i skåne skulle kalla för - bonnaförkylning, dvs tjock i halsen, snuva och feber som inte riktigt ville ge med sig. I och med coronaläget hade jag inget annat val än att hålla mig hemma, och faktum är att jag hade inte orkat ta mig till arbetet i slla fall.
 
Fotograferingsuppdraget ser ni sviterna av i några bilder jag tog, här i dagens inlägg.
 
 
 
Min fina och duktiga moster!
Hon har i dagarna gett ut sin bok: Förtroende - en handbok för beslutsfattare. Den riktar sig kanske främst mot ledare i företagsvärlden men ämnet är nog så viktigt och jag tänker mig att vi alla är ledare lite till mans och har behållning av att läsa den.
Jag hade äran att få vara med på två releaser i Malmö och Helsingborg för att föreviga tillställningarna. Ett roligt uppdrag. Skulle kunna ägna mig åt fotografering på heltid om tillfälle gavs.
 
 
 
 
Boksignering.
 
 
 
Goda smårätter bjöds vi på.
 
 
Och bubbel så klart.
 
 
 
 
I helgen var jag på kalas hemma hos min syster. En trevlig kväll med god mat, tårta och umgänge med familjen.
 
 
 
Hurra, hurra!!
 
 
 
Syster fick fina örhängen av maken. 
 
 
 
Och vi fick tårta. Så skönt att få lämna studierna en stund och bara hänge sig åt trevligheter.
 
 
 En dagens...
 
På tal om trevligheter.
I dag, och i denna stund sitter jag på tåget mot Stockholm och mitt andra hem. Har inte träffat min man på två veckor (på grund av sjukdom bl a) och det ska bli huuuur skönt som helst att komma iväg och inte minst landa i en varm kram. Har sett fram emot det länge nu.
Helgen ska ägnas åt umgänge med min bonusdotter och hennes pojkvän som för först gången ska besöka oss i värt "nya" hem.  Det ska bli mysigt att få rå om dem .
Ja, också är det ju det här böckerna som förföljer mig. Läsningen kommer jag inte i från.
Men mest ska jag äta, gå promenader och ha det bra.
 
Hoppas ni får detsamma!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben