Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mellan sommar och höst.

 
 
Gjorde ett försök till studier i går, efter att ha ägnat mig åt sopa stengångar från tallbarr och allmänt uppröjningsarbete i trädgården, men det gick inte så bra. Svårt att tänka på specialpedagogik när vattnet är blått, solen varm och det finns fina människor att socialisera sig med runt omkring.
Så jag lät böckerna vara och ägnade helgen åt att umgås med min bonusdotter, hennes pojkvän och maken. Sååå mycket trevligare...haha!
 
 
 
 
Kändes skönt att vara tillbaka i blå huset och i skärgården. Tacksam att ha möjligheten att få tillgång till denna vackra plats, att ha ett hem just här och för att det finns lite sommar kvar att njuta av. Mina pelargoner står fortfarande på trappan och sträcker sig i solen. Äpplena på träden och mogna tomater, olika sorters gurka och rotfrukter i trädgårdslandet vittnar om att hösten är på väg. 
 
 
 
 
 
Ungdomarna badade flera gånger i går. Och maken så klart. Morgondopp och kvällsdopp och ett dopp däremellan. JAg håller mig dock på land - alldeles för kallt för min del. Mig lurar ni inte, även om det nästan kändes som sommar då solen och värmen närmade sig sommartemperatur.
 
 
 
 
 
Tomaterna! Mums så goda!
 
 
Äpplena blev till paj.
 
 
Äppelpaj på bryggan i eftermiddagssolen
Hur skönt?
 
 
 
 
Även i dag blev det bakat en äppelpaj då vi fick gäster under eftermiddagen. Min morbror och moster och våra fina grannar kom på besök och jag fick tillfälle att baka. Inte mig emot. Dessutom är äppelpaj något av det godaste jag vet. Ska delge er receptet jag använde i ett annat inlägg.
 
En riktigt skön helg alltså. Långt iväg från vardag och stress. Mycket god mat och fina samtal om allt mellan himmel och jord. Önskar bara att helgen var liiite längre.
Och som ni förstår var det trist att behöva lämna i eftermiddags men det är ju så det ser ut just nu. Vi fortsätter pendla mellan kusterna och tar vara på de möjligheterna som det ger. 
 
I veckan som kommer ska jag fira mellansonen som fyller tjugo på onsdag. Tjugo år!! Jag fattar inte. Alltid denna känsla om var tiden tar vägen. Han har önskat restaurangbesök på favoritresturangen och på lördag blir det firande med familjen. I övrigt blir det arbete varvat med försläsningar och semenarium via zoom signerat högskolan i Kristianstad. Lite nervöst nu i början av att inte hinna med, inte räcka till, inte klara av. Förmodar att det rättar till sig så småningom. Hoppas.
 
Nu sitter jag på tåget och tänker att jag ska ägna resan hem till att plugga. Vi får se hur det går. Risken är att jag somnar men rejält med kaffe brukar hjälpa till en del.
Mot kaffet alltså.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben