Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har sportlovsvyer!

 
Var ska jag börja?
 
Det har varit sportlov. Jag har försvunnit till skärgårdshemmet och tillbringat sköna dagar vid vatten, brygga och natur. Mitt sällskap har bestått av make och dessa två godingar som ni ser på bilden ovan. Dottern (till hö) och hennes bästis sedan förskolan drog in mig till Stockholms city där vi tillbringade en dag i utbudet av kultur och shopping och allsköns matställen. Härligt!!
 
 
 
 
Det blir så mycket livfullare att se Stockholm tillsammans med femtonåringar...haha!
 
 
 
 
 
Lunch på Holy Greens efter en hel del förhandlingar. Inte lätt när det finns så mycket att välja på och man helst vill testa något nytt, men ändå hamnar vid något välkänt.
 
 
 
 
 
 
Andra dagar fick tjejerna åka in till stan utan mig (Vem som var gladast för det låter jag vara osagt).
 
Jag trivs trots allt bättre här....i ljuset av en framkisande vårsol, en is som börjat ge med sig för fritt strömmande vatten och en vy som vittnar om ett begynnande sommarliv.
Hur härligt?
 
 
 
 
 
Maken och jag tog oss in till Åkersberga som är vår närmst liggande civilisation och gick en promenad vid kanalen och stannade vid Serena´s - ett bageri och cafe - och tog oss en fika. Maken festade loss på en vegansk semla som enligt honom var suuupergod och jag med en chokladboll, som var en av de godaste jag ätit.
 
 
 
 
 
Ser kanske inte så speciell ut - som en chokladboll brukar te sig, men smaken!
Jag tänker att det är i chokladbollarna ett bageris kvalite kommer fram. En till synes oansenligt bakverk som chokladbollen är lätt att ta lättvindigt på, men ack så viktigt. I denna skapelse ovan hade det inte slarvats med smakerna. Perkfekt balans mellan sötma och sälta, chokladsmak och smörsmak och en konsistens som vare sig var för hård eller mjuk. Toppbetyg alltså.
 
 
 
Fina sportlovsdagar med utefika på terassen hemmavid och årets första krokus som visade sig i rabatten.
 
 
 
 
Ja, ja. Så klart har inte böckerna fått vila i någon väska eller bokhylla.
Även ett sportlov måste utnyttjas till studier.
Jag tog vägen inom Österåkers bibliotek och fick tag i en bok som inte gick att låna i Malmö med omnejd. 
 
 
Det är denna typ av litteratur som numera upptar all min tid. Hur ska vi utveckla skolan till en skola som alla trivs i, mår bra, känner sig delaktiga i och dessutom lär sig en massa användbara kunskaper.
Viktiga saker det där.
 
Nu har jag dock landat hemma i vita soffan igen i skånehemmet. Dagen - denna sista innan arbetsveckan tar vid - ska ägnas åt just ovanstående lektyr. Håller på att skriva en reflektionssammanställning av det jag läst och ska snart ge mig i kast med en minirapport om dokumentation och olika typer av åtgärdsprogram, handlingsprogram och utvärderingar som vi utsätter våra elever för. Det är mycket som ska avhandlas på min väg in i specialpedagogens arbetsuppgifter, men det är spännande.
 
Så mycket mer spännande än så här blir det inte just nu. Livet som det ser ut här i cyberrymden går på sparlåga utan större incidenter. Dock pågår lite annat i kulisserna som jag är återhållsam med i detta forum och som gör att stressnivåerna är något högre än vad som syns utanpå. Jag får återkomma senare om detta men för nu är det inget annat än framtiden som får utvisa hur livet kommer te sig. 
 
Hoppas ni alla får en riktigt fin söndag!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Önskar dig en fin söndag 🙂
Svar: Tack!😊
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben