Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har vinterrutiner.

 
Vår fina skärgårdsvy utanför köksfönstret i blå huset.
 
 
Vackert även på vintern.
 
 
 
 
 
Möttes av riktig vinter förra helgen när jag anlände Stockholm. Här i den delen av sydvästra skåne där jag bor har vi inte haft mycket snö, så det kändes verkligen som jag landade i vintervitt sagolandskap.
Sedan dess har vi förärats snö även här i min del av skåne, men inte lika mycket.
 
Hade i alla fall en skön helg i vinterlandskapet, med promenader och god mat, tur till golvbutik för att köpa klinkers till källaren vi håller på att renovera och lunch med moster och morbror. Och så en hel del pluggande förstås. Det slipper jag liksom inte undan.
 
På tal om det. Har haft utbrott i kväll när jag upptäckte att sista dagen för inlämning av ett delprov var...igår. Just det. Igår!! Här satt jag för att skriva in det sista i referenslistan för att skicka in skrivalstren innan efterlängtansvärda fredagsglassen klockan 20 och....
 
Jag är stressad just nu. Av saker som är på gång, mina studier och annat som pockar på och som jag inte hinner med. Försöker att ta en sak i taget, varje dag i tur ordning och inte stressa framåt i tankarna men det går sådär...haha!
 
Nåväl. Nu hoppas jag att min gruppledare är snäll nog att släppa in mig för inlämning efter slutdatum. I annat fall får jag hoppas på "omtenta" längre fram.
 
Mina dagar ser för övrig ganska lika ut. Upp vid ett tidigt klockan sex, på bussen mot stan klockan sju, entra jobbet klockan åtta....och så vidare. Vid hemkomsten klockan sjutton blir det matlagning, middag, visa omsorg för tonårsdottern och därefter raksträcka vid skrivbordet bland böcker och dator och händer som sprätter över tangentbordet fram till klockan tjugotvå. Hopp i säng innan allt börjar om igen. Rutiner är bra. Jag trivs i dem. Bildar ryggrad i tillvaron och låter mig vila i sinnet.
Snart är det sportlov och jag och tonåringen och kompisen åker tillbaks till Stockholm för skridskoåkning och vedeldande i kaminen. Vintern är kanske inte så tokig ändå.
 
I morgon ska jag försöka hinna i fatt en del saker som har fått vänta under skrivperioden. Frosta av frysen och sådana  nödvändigheter. Praktiska göromål som för många är smått tråkiga men som jag just nu kan längta efter. Praktiskt görande utan bokstäver är livet.
Förlåt. Jag menar inte att gnälla. Jag tycker det är ganska kul med studierna och jobbet och allt där emellan egentligen även om det inte låter så. 
 
I detta nu, när fredag snart går mot lördag ser fram emot helgen och solen som ska skina. 
Kräver inte mer än så. Sova till nio och vända näsan mot solen och framtiden.
Det blir bra.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben