Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När lägrets lort flyttat hemifrån.

 
Vackra vinterbilder från vårt kära Hästängsudd i Stockholm. Bilderna är tagna för något år sedan men skulle tro att vinterläget är ganska likt som det ser ut idag.
Är ju inte på plats men enligt maken har det varit en riktigt fin vinterhelg helgen som gått.
 
 
 
Här i skånes sydvästra delar har vi inte fått så mycket snö.
 
Förra helgen var vi i Helsingborg och träffade makens son och flickvän. 
 
 
 
Helsingborg är också fint.
 
 
 
 
Vi käkade en färgstark lunch på Ginger mitt i stan. Ett av våra favoritställen som vi ofta besöker när vi är där. Grönskasbuffe med massar av godsaker. Min favorit är sötpotatishummus. Mums!
 
 
 
Som ni märker är jag dålig på att uppdatera min digitala dagbok här. Jag skyller på studierna då det egentligen inte finns så mycket annat som hindrar, Men just nu är det så. Jobb och studier....thats my life.
 
 
Idag har jag dock släppt allt vad böcker och skrivande heter och sprungit runt som en iller här hemma. Städat och fejat. Rensat och slängt. 
Eftersom yngste sonen flyttat kändes det som en god ide att försöka få ordning i hans gamla rum. Tjugoåringen har tagit med sig det han anser sig behöva och lämnat resten. Suck!
Då får han själv skylla sig att jag rensar bland hans saker. Hittade den här disktrasan som han sparat från sitt konfirmationsläger för ett antal år sedan....haha! Inget jag blir sådär stolt över att hitta men ganska kul ändå.
 
 
 
 
Var inte riktigt beredd på sorgen jag kände, när jag satt där med alla hans gamla pinaler. Böcker från barndomen, bilder, skolböcker, studentmössa....
Vi har dem till låns en stund bara. Rätt var det är har de flyttat. Jag vet att jag många gånger under åren har längtat till den dagen då de flyttar hemifrån. Men nu?
Hm...
Jag har i alla fall en tonåring kvar som får mig att känna mig levande varje dag. Kommer tvinga henne bo hemma några år till minsann.
 
 När jag ändå var i farten passade jag på att rensa min garderob, städa balkongen som mest är vinterförvaring för en massa bråte och möblerade om i arbetseummet. När jag väl kom igång var det svårt att sluta, Och sååå skönt att inte läsa ett ord om pedagoisk vetenskap och lärande teorier.
 
En bra dag alltså. 
 
Nästa helg sätter jag mig på tåget och åker till Stockholm. Det var länge sedan nu och jag ser fram emot att få komma i väg. Det har mest varit Håkan som fått åka ner då han har lite lättare för att jobba på distans och därmed kunnat stanna nere längre tid. Jag är ju förvisad till helgerna.
Men först ska vi avverka en arbetsvecka. Glädjande nog går vi mot ljusare tider och det är det jag tar fasta på nu. Det är lätt att glömma fånga dagarna som svishar så snabbt förbi i mörka, tidiga morgnar, långa arbetsdagar och livets alla snirkligheter.  Jag har en  tuff vår framför mig men försöker inte tänka så mycket på det. En dag i taget så ska det nog gå.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben