Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har sommardagar och glutenfria cookies.

 
Ser där.
Hon. Jag. Badkrukan. Första badet för denna sommaren skedde en av de varmaste dagarna i veckan. Hur skönt är det inte att kunna ta sig ett dopp när helst det behagar. Utan långa transportsträckor. Utan att packa en massa badprylar. Bara gå rakt ut i trädgården, angöra bryggan och inte tveka på vattentemperaturen. Dessa dagar kan jag inte skylla på att det är för kallt. Det vore ganska poänglöst.
 
Vi har det fantastiskt bra här i blå huset. Mitt nya hem.
 
 
 
 
 
 
Vackra afrikanska liljan som stoltserar på bryggan.
 
 
 
I veckan som gått har vi haft besök av makens bror, svägerska och lilla gudbarn.
Sköna lata dagar med mycket sol och bad och vila i skuggan under äppelträdet.
Hur skönt!
 
 
 
Och där emellan en massa bad och grillmat så klart.
 
 
 
 
Det har även blivit en del bakat, trots att värmen inte inbjuder så värst till att sätta på ugnen i ett redan solvarmt kök.
Men utefika kräver kaka. Och just nu har jag en bra hjälpreda i köket av min yngsta.
Hon är en hejare på att baka kakor minsann.
 
 
 
 
Dessa chokladrutor var egentligen ämnade till att bli glutenfria cookies men smeten blev för lös och lades i en liten långpanna och förvandlades till brownies. Såååå goda!! Är osäker på vad som gjorde att smeten blev för lös för att rullas till kakor. Ska prova baka dem igen. I alla fall blev resultatet lyckat i form av brownies, så slutet gott ändå.
 
 
Receptet hittade jag hos Brinken bakar.
 
En annan favorit: Nybakad tigerkaka - en gammal klassiker som alltid går hem till sommarfikat.
 
Sol, bad, grillat och fika. Sommaren så här långt.  Däremellan en massa ordningställande av hus och tomt. Vi har fortfarande ganska rörigt med pinaler och prylar som inte hittat sin plats. I dagarna ska vi påbörja ommålning av det som ska bli ett arbetsrum och målet är att det ska vara klart innan terminen börjar. Maken och morbror har fullt upp med att fixa och trixa i förråden och ett nytt lass bråte kommer gå till återvinning och avfallsstationen i dag.
 
Vad mer?
 
Mammaoro över sådant jag inte rår på. Snart börjar en ny termin med nytt jobb och nya studier. En viss nervositet sprider sig i maggropen när jag inser att jag inte är färdigvilad.
 
I går fick jag beskedet att mellansonen varit med om en olycka med en segelbåt som kapsejsat. Slutet gott - allting gott och ungdomarna blev upplockade av en båt. Sviterna är borttappad mobil, identitetshandling, bankkort, nycklar och uppskrapade armar. Kvällen ägnades åt att föröka hjälpa på distans. En räddande granne hade extranyckel så sonen kunde komma in i lägenheten. Men livet funkar inte utan pengar och mobil att kunna förmedla sig med. Allting finns ju i den. Bank-id och skånetrafikens månadsbiljett för att kunna ta sig till jobbet till exempel.
Suck...
Sextio mil i från kan jag inte göra så mycket.
 
Hoppas sonen lär sig en läxa i alla fall.
Ha inte med mer än nödvändigt ut på sjön. Och använd flytväst!! Det allra viktigaste.
 
Kram Cecce
A Plain White T
Kommentar postad
1, 2, 3, 4...
Svar: Kram:-)
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben