Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man haft sista fikan.

 
Så kom dagen då jag för sista gången samlades kring ovala bordet tillsammans med de människor som varit mina närmaste kollegor de senaste två åren. Den där känslan av en viss tomhet som alltid infinner sig vid uppbrott smög sig in mellan tuggorna med färska jorgubbar, grädde, passionscurd och maräng i form av tårta som jag bakat dagen till ära.
 
Dessa fyra - vänner och kollegor - har inte fått ta del av mina bakscills alls under de här åren, då min passion för bakande fått läggas på is på grund av studier. I stället har det blivit många djuplodade pedagogiska diskussioner i fikarummet, som numera döpts om till filosofiska rummet.
 
Men i går. Jordgubbstårta. En klassisk Pinocciotårta, men i rund tappning och med tillägg av en cecce-twist med passionscurd.
 
Den gick hem i alla fall.
 
Och här satt vi och försökte insupa det faktum att vi inte kommer arbeta tillsammans i Centrala Flex/närvaroteamet längre. Ett synnerligen viktigt arbete med de elever i Malmö Stad som behöver oss bäst. Samtidigt vet jag att det arbetet kommer fortsätta på bästa sätt fast med någon annan.
Så. En fin sista fika med de bästa. Jag kommer verkligen sakna er.
 
 
 
 
Den här damen.
Min älskade förstfödda fyllde år i torsdags. Slår mig varje år denna dag - hur tacksam jag är för att just hon blev min dotter. Så många fina upplevelser och minnen att se tillbaka på, och fler lär det bli.
Grattis på födelsedagen!
 
I kväll ska vi fira med att laga mat tillsammans här hemma, och käka okristligt mycket glass och jordgubbar. Förhoppningsvis blir det ett antal avsnitt av Greys Anathomy - vår favoritsysselsättning sedan några år tillbaka.
 
 
 
Sedan jag kikade in här sist, har det varit fullt upp med studentfirande av barnens kusiner. Här är några bilder från min systerdotters firande förra fredagen.
En fin dag med stålande sol och värme som föranledde umgänge på terassen med god mat och dryck.
 
 
 
 
Här är den lyckliga studenskan, och hennes suuuperfina skylt som min lillasyster gjort.
Cool tycker jag.
 
Grattis till studenten Ella!
 
 
 
 
 
God mat och ungdomlig fägring!
 
 
En härlig student och vecka!
Junidagar alltså...hur ljuvligt.
 
Och så kan jag änligen titulera mig sommarlovsledig! Sommarlov. Smaka på ordet.
 
Jag har nu avslutat min tjänst i Malmö stad, avslutat första året som student vid Högskolan i Kristianstad med hedern i behåll, sålt min lägenhet och ska nu börja packa inför den kommande flytten. Känns märkligt och fantastiskt på samma gång. Att flytta innebär ju alltid ett litet trauma samtidigt som det är utveckling och hopp om annat.
 
Så kan jag också berätta att jag fått ett nytt jobb. Jajamen. Till hösten ska jag börja som specialpedagog på en högstadieskola i Stockholms län, inte så långt ifrån där vi bor. Hurra!
Så spännande!
Mina studier kommer fortlöpa även nästa läsår i Kristianstad vilket kommer innebära en del resor till skåne. Det känns bra då jag får anledning att träffa nära och kära.
Jaja. Vi får se hur saker och ting utvecklas. Nu är nu, och just nu försöker jag bara känna sommaren i mig. Efterlängtad ledighet.
 
Nu ska jag sätta fart på denna lördag och försöka få till ett anständigt boende som lämpar sig för födelsedagsbjudning i afton. Presenten är inte heller inhandlad och måste fixas.
Dags att sätta fart.
 
Härlig lördag till er alla!
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Grattis till nytt jobb! Spännande! Bra jobbat med studierna! Njut av sommar och ledighet, extra välförtjänt nu. ☀️
Svar: Tack snälla Eva! Känns så skönt att äntligen få vila från allt läsande och skrivande:-)Hoppas du också njuter av sommardagarna:-)
Kram!
cecce
Ann-Louise
Kommentar postad
Hurra och grattis till sommarlov och nytt jobb. Nyfiken så nu får du berätta mer. Kram
Svar: Heeej;Lovar att jag ska berätta mer. Vi måste ses snart<3
Kram!!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben