Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Proteinbars!

 
God kväll i stugorna!
 
Dagen har rusat på i en hel del olika göromål. Skulle tro att det är så jag trivs bäst. I arbete och aktiv rörelse även om lagom så klart är bäst. Ni som följer mig på instagram har sett mina hallonbiskvier som varit kvällens göromål och nu är redo att frysas in. De tar sin tid i anspråk att baka men är väl värda besväret. Försvinnande goda.
 
 
 
 
Bilderna i detta inlägg är däremot något nyttigare. Vissa i familjen har fått smak på dessa proteinbollar som jag skrev ut receptet på för några dagar sedan. De åker med i väskan och förtäres som mellanmål och efter träning. Fick en ide om att istället för bollar platta ut smeten i en fyrkantig form, låta den stelna några timmar i kylen och dekorera med mörk (86%) choklad. Därefter skära dem i lämpliga bitar som packas in i smörgåspapper. Små bars lätta att ha med sig i väskan.
Inte så dumt, om jag får säga det själv.  Gör med fördel dubbel sats av smeten då det blir lättare att skära ut lagom stora bitar.
 
Tänker jag ska prova ett liknande recept såsmåningom, utan kakao, smaksatt med äppelmos och nötter. Jag använder rålakritspulver i mina proteinbars/bollar. Tycker det förhöjer smaken rejält. 
 
 
Nu är det däremot dags att släcka ner datorn och samla ihop sig inför tisdag. I morgon ringer klockan som vanligt vid ett tidigt klockan fem, vilket kan kännas okristligt tidigt. Faktum är att det är en av mina bästa stunder. Alla sover, det är tyst i huset, solen gnistrar och glimmar och fåglarna sjunger som vackrast. En kraft i sig och synd att missa.
Men som ni förstår kräver det en viss disiplin att komma i säng i tid.
Så. God natt alla läsare! Hörs i morgon!
 
Kram Cecce
Viktoria
Kommentar postad
Det var ju ett bra tips. De ska jag prova att göra. Bra med bars som inte innehåller nötter.
Kram
Kommentar postad
Hoppas du sovit gott! De ser goda ut, det ska jag prova. Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben