Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har bott en dryg vecka i skärgården.

 
 
Bilderna är egentligen från förra helgen när min äldsta Emma och hennes Alexander var här. Vi hade nyss kommit med första flyttlasset upp och allt var upp och ner, såsom det är när man nyss har flyttat.
Maken har redan bott i huset sedan något år tillbaka med alla sina pinaler och möbler, vilket innebär att det inte är ett obebott hus jag och mina saker kommer till.
 
 Vädret var i alla fall fint och det kändes fint att just de fick vara våra allra första gäster sen jag kommit på plats.
 
  
 
 
Underbart att äntligen kunna sitta ute och käka grillat till middag. Så mycket lättare än när man bor i lägenhet.
 
 
 
 
Bad blev det också så klart av dessa två modiga. Maken badar varje dag- ofta två eller tre gånger. Själv har jag fortfarande inte hoppat i från bryggan, trots sköna temperaturer enligt ivriga badare (om man nu kan lita på det...haha).
 
 
 
 
Ser dock ganska skönt ut.
 
 
 
 
Bakat har jag också hunnit med mellan bärandet av bruna flyttkartonger.
En kanelbullekaka går alltid hem.
 
 
 
 
Mina två döttrar. En äldre och en yngre.
Nu har de vuxit i kapp varandra och det är svårt att se att det är 11 år emellan.
 
 
 
 
Min moster och morbror har också varit på besök. Eller rättare sagt bidragit med en hel massa hjälp. Min moster har hjälpt till i trädgården och morbror med att bygga trädäck och med att få ordning i källaren. Ovärderlig hjälp som förtjänar en jordgubbskaka.
Det blir myyyycket fikande här kan jag säga.
 
 
 
 
 
 Det har nu gått en och en halv vecka sedan flyttlasset gick. Vi ska tillbaks till skåne om två veckor för att hämta det sista, städa lägenheten och avsluta försäljningen. Allt är ganska rörigt med flyttkartonger och prylar som ska hitta sin plats i ett litet hus med redan mycket saker. All tid går åt till att rensa ut gammalt, sortera och slänga. Vi är lite olika - jag och maken. Jag är bra på att slänga sådant som jag inte vill ha, eller har användning för. Min make är mer av den sparsamma sorten och vill gärna behålla sådant som kan "vara bra att ha". Stackars H....jag far fram som en ångvält mellan pinalerna och kastar friskt. Maken gömmer det han kan på vägen...haha!
Idag har jag rensat bland bordsdukar, handdukar och diskhanddukar. Jisses så många olika dukar. Hur många olika sorter och storlekar behöver man egentligen??
Om du frågar mig - inte så många.
 
Det kommer bli fint till slut här hemma, men just nu känns det som om vi har en bra bit kvar.
 
Hade som mål att försöka uppdatera min digitala dagbok här inne, om inte dagligen i sommar, så åtminstone varannan. Har redan misslyckats med den föresatsen, men känner att jag vill prioritera att komma i ordning så mycket som möjligt innan höstterminen startar igen.
 
I morgon får vi besök av H:s bror och svägersaka och brorsdotter. Det ska bli kul.
Ett litet avbrott i allt hemstökande.
 
Och. Bakom allt det där som skrivs ner i prydliga rader - en inre molande oro över sådant jag inte rår på och sådant jag inte kan berätta här. Livet är inte alltid så enkelt - men vem har lovat det egentligen?
 
Må så gott alla semesterfirande, soltörstiga och ledighetsvarande.
Njut av sommaren!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben