Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man haft en kalashelg.

 
Måndag med besked.
Långt borta tycks gräddiga tårtbitar, mumsiga smaker av lakrits- och choklad och väldoftande  pajer.
I alla fall kändes det extra tungt i morse när klockan ringde vid ett tidigt klockan sex. Dags igen för pedagogiska kullerbytter i kommunala rum och akademiska texter inpräntade i varje vrå outnyttjad hjärnsubstans. Hej måndag! Glad att maken fortfarande befinner sig på skånsk mark och serverade mig varmt kaffe och i kväll även färdiglagad middag då jag ramlade in i tamburen 12 timmar senare.
Tack<3
 
 
 
Nåväl. Med en riktig kalashelg i ryggen klarar jag en vecka till.
 
Vi har firat min fina mellanson som fyllt 20 i veckan. I lördags strömmade familjemedlemmar in i lägenheten, egentligen för liten för sådana här slags tillställningar, men finns det hjärterum....
Vi öppnade upp dörrar och fönster och lät handspriten flöda. Dessutom var familjen reducerad till att innefatta hälften av vad som normalt sätt brukar rymmas kring köksbordet då min mor nyss kommit hem från sjukhuset och det var en något hastigt påkommen ide om firande (sonen är inte så mycket för att bli firad).
 
Vi som fanns där frotterade oss i kycklingsallad, pasta med pesto och pajer med blandade svampsorter., bröd och ost och gotter därtill.
 
 
 
 
 
Skål för tjugo år!
 
 
 
 
Födelsedagsbarnet himself med storasyster och flickvän och italienske svåger.
 
 
 
 
Lilla E piggade upp som vanligt.
 
 
 
Jag och min syster med tårtan i högsta hugg.
 
 
 
 
 
 
 
Och en magomoussetårta på chokladbotten med passionsfruktskompott. Riktigt god om jag får säga det själv.
 
 
 
Lite senare på kvällen anordnade jag min egen lilla lakritsfestival och lakrits av olika slag och tillverkningsland delades och smakades och avnjöts. Hur trevligt som helst.
 
I går fortsatte kalasandet hemma hos syster och svåger då kusin A, tillika min gudson  fyllde 11. Mer tårta, mer djupdykning bland kakfaten och härligt umgänge med de som står min närmast.
Får visa bilder från denna dag vid senare tillfälle, så ni inte dör sötdöden på kuppen av alla bilder på godsaker vi smaskat i oss.
 
Som ni förstår, kändes måndagen extra skral efter en sådan helg.
Tog en lång och skön promenad längs havet i kväll med tillhörande bad från bryggan. Maken var ganska ensam om tilltaget att bada kan tilläggas. En blick eller två följde oss på vägen hem då han cyklade i badrock genom byn i skymningen...haha!
 
Nu blir det bums i säng. I morgon ska jag hem till M efter jobb och bli fin i ansiktet igen. Första gången på länge nu som jag ska lägga mig under tråd och pincett och bli fri från ev oönskade detaljer av det håriga slaget. Sånt ska man också hinna med.
 
Ja, och så fyller min andra son 24 fyra år, min äldsta och ska firas på distans. Skickade en paket under eftermiddagen som jag hoppas ska hinna hela vägen till Jönköping under natten. 
Hej hopp.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Pastan såg verklig god ut! Alt såg i och för sig gott ut...

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben