Julköttbullar med öl!

Så där ja.
Nu börjar det likna något.
Saffransbullar är bakade. Köttbullar rullade och granen inhandlad.
För alla som, precis som jag, är ute i sista minuten och inte redan
har köttbullarna färdigpaketerade i frysen kommer här mitt
bästa recept på julköttbullar.
Kalasgoda.
Ca 120 små Köttbullar
Kalasgoda Julköttbullar
1 kg Blandfärs
1 Ägg
2 dl Matlagningsgrädde
½ dl Jul Öl
1 dl Ströbröd
½ fint riven Gul Lök
1 tsk Socker
½ tsk Ingefära
½ tsk malen Nejlika
½ tsk malen Muskot
Salt & Vitpeppar
Smör till att bryna dem i.

Gör så här
1. Vispa samman ägg, grädde, öl, ströbröd, lök, socker och alla
kryddor förutom salt och peppar.
Låt stå och svälla i ett par minuter.
2. Blanda ned färsen och arbeta till en jämn och fin smet.
3. Smaka till sist av med salt och peppar. Provstek en liten
köttbulle för att känna om köttbullarna är rätt kryddade.
4. Rulla köttbullarna och lägg dem på smorda plåtar.
5. Stek dem i ugnen i 180c, ca 15-20 min.
6. Bryn köttbullarna i mycket smör så att de får en fin gyllenbrun färg.
Receptet har jag hämtat från en av mina favoritbloggarKalasgott.
Hoppas ni har det bra i stugorna.
Kram C



