Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Valentintårta!!

Här kommer receptet på min Valentintårta
jag gjorde i helgen.




När jag gör tårtbottnar använder jag mej alltid av samma recept.
Jag har i ett tidigare inlägg från den 29 september 2009 berättat
hur jag gör men lägger ut det igen för ev. nya intresserade läsare.



En bra tårtbotten gör man på tre lika delar. Häll upp äggen i ett glas.
Ta lika mycket socker i ett annat tills det mäter lika i båda glasen, därefter
mjöl och bakpulver i ett tredje. (Om man vill göra chokladbottnar använder du en
tredjedel kakao i stället för mjöl)
Jag använder 3-4 stora ägg till en form 24 cm och 1,5 tsk bakpulver.
Minska eller öka antalet ägg och mängden bakpulver beroende på formens storlek.

Baka kakan i ugnen i 175 graders värme ca 20 minuter.
Håll koll
och prova med en sticka när den är klar.

Min Valentintårta delade jag i tre delar.
första botten lade jag ut jordgubbsmousse. Denna gången fuskade jag och använde
Ekströms Fresta jordgubbsmousse med yoghurt som jag rev ner lite limeskal i.
Praktiskt ibland att använda färdiga produkter som finns i handeln
och denna passade utmärkt. Tog halva mängden (en påse) till tårtan, vilket
blev lagom.
Sedan blandade jag i frysta jordgubbar som jag först tinat och "kramat ur"
på lite vätska så det inte blir för "blött".


Lägg på den andra tårtbottnen.
Som andra lager gjorde jag en vit chokladmousse.
Tag tre deciliter vispgrädde och värm försiktigt tillsammans
med ca 150-200 g vit choklad som får smälta ner i grädden.
OBS! Gräddblandningen får INTE koka, utan ska bara värmas under
omrörnng tills chokladen smält.
Häll över i en plastskål och sätt in i kylen, gärna över natten.
Den ska vara riktigt kall innan den vispas upp med elvisp till önskat "fluff".
Sedan är det bara att bre på fluffet/moussen på bottnen.
(Tips på mousse har jag hittat här.)

Lägg på det tredje tårtbotten.
Jag vispade sedan vispgrädde som jag blandade med önskad mängd vaniljsocker
som jag "spacklade" tårtan med.
Dvs jag bredde ett lager vaniljgrädde runt hela tårtan så att alla kanter blev
jämna och man får en "bullig" form på tårtan.

Sist men inte mnst lade jag på ett färdigköpt  rosa marsipanlock med
jordgubbssmak.
Därefter är det bara att dekorera som man vill.
Idag finns det massor med kul dekoreringsattiraljer i handeln.
Jag använde silverkulor och små hjärtan från Dr. Oekter som finns
i ICA-handeln.
Använd din fantasi!



Svårare än så är det inte.
Hoppas ni hängde med i turerna.
Håll till godo!!

Tingeling! Ät och njut!
Pia
Kommentar postad
Mums!!! Vackert och säkert hur smarrigt som helst. Du måste öppna fik eller något liknande.

Hur var er trerättersmiddag?Hoppas god och kärleksfull.

Kramar
Kommentar postad
Hoppas er gårdag blev lika mumsig som denna tårta.Kram På er!Milla
Kommentar postad
Svårare än så är det inte - du det verkar svårt att få till något så fint som du alltid lyckas med. För mig låter det svårt. Kramar!
Kommentar postad
Klart du får länka! Blir jätteglad :)
Kommentar postad
Oj så gott det låter & fin att titta på dessutom :)
Kommentar postad
Tackar för receptet! Det ska jag absolut testa, älskar att baka och att testa nya recept gillas mycket av mig och resten av familjen!



Kramar
Kommentar postad
Hoppsan, jag igen...men glömde säga att jag är jätteglad över att jag äntligen har bestämt mig för en Mac-dator. Tror på Mac, och hoppas du köper en Mac snart, inte så att jag önskar att din nuvarande dator pajar...men du vet ;))

Kram igen.
Kommentar postad
vilken fin tårta så smart med mousen .
Kommentar postad
Bakar också tårtbotten på detta sätt med att mäta upp i tre glas vilket är kanon...men har lagt till 1 tsk vaniljsocker till mjölet och bakpulvret.

Efter att ägg o socker är vispad så tillsätter jag även 1½-2 msk kokande vatten.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben