Bullar med fyllning av rabarber och vanilj!

Här kommer det utlovade receptet på mina rabarber och vaniljfyllda bullar.
Grundreceptet har jag hämtat från Bevemyrs blogg.
Jag fuskade och gjorde vaniljkrämen av färdigköpt marsan och fyllde bullarna
till hälften med rabarberkompott och hälften vaniljkräm.
Rabarberkompotten är god och användbar till mycket.
Jag har använt den till såväl tårtfyllning som till sylt i kakor, bullar
och varför inte som marmelad på ostbrickan.
Ingredienser till vaniljbullarna:
1 msk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg, ekologiskt
1,2 l vetemjöl special eller Finax Monitoba Cream
Vaniljkräm:
Följ anvisningarna på paketet eller gör
en egen vaniljkräm.
Rabarberkompott:
350 g rabarber
2 msk vatten
300 g syltsocker
Ansa och skiva rabarbern tunt.
Lägg den i en kastrull.
Häll på vattnet och koka rabarbern mjuk under lock ca 5 min.
Tillsätt syltsocker och koka ca 5 minuter.
Låt kallna.


Gör så här:
1. Mal kardemummakärnorna fint i en mortel
och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2. Skär smöret i små tärningar.
3. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare
och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
4. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
5. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek,
i cirka 40 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
7. Kavla ut degen, ta ut rundlar, lägg en klick vanilj i mitten
på varje rundel och knip ihop degen.
8. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
9. Jäs till dubbel storlek under duk, cirka 40 minuter.
10. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något.
11. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker.
So Long! Ät, mumsa, njut!

MMMM! Sätt fart & öppna ditt cafe´snart! Då kommer vi & våldgästar dig ; - )
Hoppas allt är fint med dig & familjen din!
Stor KRAM
Ps. Mc Donald mat är ju gott så där kan man slösa lite ; - ) Hihi!
Hoppas allt är fint med dig & familjen din!
Stor KRAM
Ps. Mc Donald mat är ju gott så där kan man slösa lite ; - ) Hihi!
Ellinor Gröndahl
Hej. Vi känner inte varandra. Jag hittade till din blogg, då jag sökte efter Vaniljbullarna. Ska baka dem för första gången(har bara starka bra barndomsminnen av dem). Så nu ska våra barn också få smaka samma sak, tänkte jag.
Du har en jättefin blogg!
Mvh Ellinor i Strängnäs
Du har en jättefin blogg!
Mvh Ellinor i Strängnäs
Sv: Vi var en vecka i Turkiet, härligt :)