Blåbärsmacarons

Nja..mina blå macarons ville sig inte riktigt.

Kakor
110 g sötmandel
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Börja med kakorna.
Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter.
Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
Lägg mandlarna på lite hushållspapper och låt dem torka i cirka 1 timme.
(Eller använd mandelmjöl)

Hacka chokladen till blåbärskrämen ganska fint.
Mixa blåbären med stavmixer eller i matberedare.
Koka upp blåbärspurén med vispgrädden i en liten kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen.
Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn.
Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.
Mal mandlarna i en mandelkvarn (eller mät upp mandelmjöl),
blanda med florsockret och sikta genom en sil.
Har du ingen mandelkvarn kan du mixa mandlarna riktigt fint i en matberedare.
Tillsätt florsockret och mixa lite till.
Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke, helst av rostfritt stål.
Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan
blivit till ett ganska fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan
tillsammans med pastafärgen. Blanda tills du har en jämn smet.
Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite till
så att den sjunker ihop en aning.

Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Om det blir toppar efter spritsen kan du knacka plåten några gånger
mot bänken så jämnas kakorna ut.
Låt kakorna vila på plåten i cirka 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125°C.
Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter.
Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från pappret.
Är de svåra att få loss kan du låta dem torka lite till på plåten,
eller lägga in hela pappret i frysen en stund.
Spritsa blåbärskräm på botten av hälften av macaronerna.
Lägg ihop med resten av kakorna.
Kakorna förvaras bäst i kylen och är väldigt mycket godare
dagen efter de är bakade!
Recept och text har jag hämtat här
Lycka till!
Kram
C
För att inte prata om hur dom ser ut att smaka.
Mums!
Kram på dig!
Hoppas nu sjuklingarna tillfrisknar så du kan ägna en HEL dag till idrottsdag! Visst blir du sugen!?
Jag kommer. Om det inte regnar. SÅÅÅ skönt att kunna avgöra själv! Är det elakt tänkt?
Vi hörs.
Kram
Jag har bara smakat dom en gång och förstod inte vad fassen var då, tyckte inte dom var så märkvärdiga men jag kan tänka mig att dina är kanongoda!
Kramar
Men oavsett bråk så ser det helt underbart gott ut!
Hoppas du haft en bra start på veckan
Kramar Bella
Mums, har aldrig smakat macarones, men ser gott ut =)
/Maria
ps: Kul att du är med och gissar på veckans kändis! ;)
Kram
Jag ÄLSKAR din stringhylla i bakgrunden, riktigt läcker!!!
kramar
sv:
En tupplur i soffan är aldrig fel. :-)
Och lilla lullan poserar så fint bredvid syrenerna :)
Kram