Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Italiensk sockerkaka med ricottaost.


Som ni nog förstått vid det har jag sedan min Italienvistelse i sommar har jag blivit
förälskad i detta land. Inte minst i matkulturen där jag frotterar mig frikostigt bland
ostar, oljor, kryddor och glassorter.


Min syster har ovanstående bok där det finns många fina recept nedskrivna
av italienska kvinnor som delger sina familjers särslkilda recept på mat och bakverk.
Där hittade jag också receptet på denna italienska sockerkaka
med ingredienser som ricottaost, citron och solrosolja.


Kakan spred en ljuvlig doft i köket under söndagens eftermiddagstimmar.
Så god!

Här kommer receptet:
3 ägg
5 dl socker
rivet skal från två citroner
300 g ricottaost
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl solrosolja.


Gör så här:

Vispa ägg och socker
pösigt med elvispen. Tillsätt rivet citronskal och rör ner ricottan.
Blanda mjöl och bakbulver och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt solrosoljan.
Rör i hop alltsammans till en jämn smet.
Smörj en kakform med lite solrosolja och häll i sockerkakassmeten.
Grädda i 180 grader i ca 30 minuter eller känn med en sticka när kakan är klar.
Strö över florsocker innan servering!
Njut!


Kram
C
Y
Kommentar postad
Skall bakas så jag får en aning om vad som väntar mig på plats om sisådär en vecka!!
Kommentar postad
Det italienska köket bjuder på så mycket gott!! Och en resa dit hade inte varit fel :) Hoppas du snart får möjlighet att åka tillbaka!



Blev så glad när jag läste ditt förra inlägg om hur hoppfull du är i nuet och inför framtiden trots tvätthögar och måsten. Underbart när tiden läker såren i alla fall till viss del om man orkar gå vidare och hittar glädjen igen :) Fortsätt framåt vännen och att det fina som väntar dig!



Många kramar Bella
Kommentar postad
Åh, den ser farligt god ut! Så härligt gul den är!
Kommentar postad
Vilken gul o härlig kaka, mmmmmm;))

kramizzzz

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben