Supergod pepparkakscheesecake!


Pepparkaksbotten:
25-30 stycken pepparkakor
1 msk socker
50 gram smör ( Cirka hälften om man har en mindre form ca 20 cm. )
Fyllning:
200 gram Philadelphia ost
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
rivet skal av en apelsin
Gör så här:
Mixa pepparkakorna tills det bara blir en slätt av smulor.
Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke- grädden ska bli fast.
Vänd sedan ner grädden i äggblandningen.
Riv sedan ner skalet av apelsinen i detta och rör runt det i smeten.
Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering.
Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.

Blir sååå avis på dig,, vill ju också vara en sån "bull-mamma",,, men har inte intresse av det,, bara att äta av det goda.. *fniss*
ha en underbar kommande Lucia-dag.. // Kram fina du..
Det lät väldigt gott :-)
Ska nog tipsa dottern om detta, hon gillar att baka :-)
Kram
Tack så mycket! <3 Hoppas också vi ses snart! Var allt för längesen nu ju!!!
Puss och kram!