Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Supergod pepparkakscheesecake!

 
Måste bara ge er recpetet på denna goda och användbara frusna cheesecake som jag bjöd Malin på i söndags. Mer än en bit slank ner vill jag lova.
 
Har använt mig av ett liknande recept tidigare. Då med digestivekex. Nu med pepparkakor.
(Jag köper nästan uteslutande Nyåkers pepparkakor då jag tycker de är de godaste av de färdigproducerade pepparkakorna som finns i butikshyllorna. Givetvis går andra sorter också bra att använda.)
Receptet hittade jag  i Pernilla Wahlgrens blogg.
 
Jag dekorerade med pepparkakskross och med rött strössel i form av ett hjärta. Man kan dekorera med vad man vill, det är det som är så bra med denna frusna cheesecake. Apelsin eller mandarinklyftor till exempel, eller varför inte lingon?
 
 

Pepparkaksbotten:

25-30 stycken pepparkakor  
1 msk socker
50 gram smör   ( Cirka hälften om man har en mindre form ca 20 cm. )

Fyllning:
200 gram Philadelphia ost
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

rivet skal av en apelsin

Gör så här:
Mixa pepparkakorna tills det bara blir en slätt av smulor.
Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )

Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke- grädden ska bli fast.
Vänd sedan ner grädden i äggblandningen.
Riv sedan ner skalet av apelsinen i detta och rör runt det i smeten.
Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering.

Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.

 
 Ta en bit. Ät och njut. Ta en bit till.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Den såg verkligen övergod ut! :D

Tack så mycket! <3 Hoppas också vi ses snart! Var allt för längesen nu ju!!!

Puss och kram!
Kommentar postad
1000-Tack för Receptet & sååå ljuvliga foto/Kram ♥...
Kommentar postad
Åh vad gott det ser ut!!? :-)
Kommentar postad

Blir sååå avis på dig,, vill ju också vara en sån "bull-mamma",,, men har inte intresse av det,, bara att äta av det goda.. *fniss*

ha en underbar kommande Lucia-dag.. // Kram fina du..
Kommentar postad
MUMS!!

Det lät väldigt gott :-)
Ska nog tipsa dottern om detta, hon gillar att baka :-)

Kram
Kommentar postad
MUMS! Måste prova den!
Kommentar postad
Mums så gott, tänkte prova detta nu på julafton - en fråga bara, när du dekorerade - gjorde du det precis innan servering eller innan den frystes? Kram & God Jul!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben