God key-lime-pie!

I fredags gjorde jag denna key-lime-pie. Underbart god! Hittade pajen på Ebbas blogg efter Roy Fares recept och kunde bara inte låta bli att prova den. Den innehåller kondenserad mjölk och är så där syrligt frisk i smaken och passar utmärkt som en efterrätt eller till vårfikat.


Ingredienser
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
30 g socker
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
limesaft från 5 st lime plus skal från två av limen
1 msk vaniljsocker
Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör och socker.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i mindre pajformar, ca 7 cm i diameter (eller en stor pajform ca 22 cm i diameter).
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. ( stor paj ca 12 minuter )
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft och rivet limeskal från 2 av limen och vaniljsocker.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 10-15 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.(Detta hoppade jag över då jag inte tyckte det behövdes)
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.


Denna ska testas.. Det är smarrigt med kondenserad mjölk. Men den jag gjorde "kattens tårta" där skulle man koka mjölken i burken i fler timmar blev som kola... men det ska man inte här... spännande...
Ha en fick kväll!
Kram
Kram.