Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rabarbermuffins med crumble och lite lakrits!


I går
bakade vi rabarbermuffins med crumble på jobb. Rabarbern är så där mjällig och fin på våren så det gäller att passa på. Kunde som vanligt inte avhålla mig från att strössla över lite lakritspulver.
Lakrits och rabarber är bra kompisar nämligen.

Vidare funderar jag på vilka fler kakor jag kan stoppa lakrits i. Lakritsrömmar? Bullar med lakrits??

Jag tänker och ni ska få receptet på Leila Lidholms rabarbermuffins med crumble. Jag doftade lite lakritspulver över den skurna rabarbern och även då muffinsarna kom ut ur ugnen. Mums!!

Ingredienser

Muffinssmet (grundrecept):100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:3 st stora rabarber
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skala och dela rabarbern i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll muffinsformarna till 2/3.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.



Rålakrits.
Just saying. Rålakrits.


Och nu mina vänner! Choklad och lakrits, (klicka på länken) erbjuder nu alla mina läsare 10% rabatt på hela sortimentet i deras webbshop. Uppge bara rabattkoden: CECCES. (Erbjudandet gäller fram till den 31 maj 2012)
Så bra!! Nu kan ni beställa rålakrits hela högen och baka både kakor och rabarberpaj med lakrits. Eller varför inte strö det över vaniljglass?! Utsökt!

Passa på att beställa lite annat smått och gott när ni ändå är i farten. Själv har jag beställt en chokladprenumeration. Nio gånger om året kommer hem kvalitetschoklad i brevlådan. Kan inte tänka mig något bättre!!

Kram C
Kommentar postad
FOrtfarande lika inspirerande på götte fronten!!



Allt bra med dig? Känns som jag tappat bort mina bloggar jag läser.... Måste nog lägga upp på länk, lätt och tillgängligt!!
Kommentar postad
Jag är ju en lakritsälskare så jag ska absolut testa att baka detta!



Hoppas allt är bra med dig!

Kram!
Kommentar postad
Mums, var just ut och kikade på rabarbern, men här är den ännu bara en röd liten knopp som just brutit upp ur jorden, så jag får ge mig till tåls... KRAM <3
Kommentar postad
Mmm smarrigt värre! Jag är inte så förtjust i lakrits men jag kan nog tänka mig att testa detta =b

Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben