Rabarbermuffins med crumble och lite lakrits!

I går bakade vi rabarbermuffins med crumble på jobb. Rabarbern är så där mjällig och fin på våren så det gäller att passa på. Kunde som vanligt inte avhålla mig från att strössla över lite lakritspulver.
Vidare funderar jag på vilka fler kakor jag kan stoppa lakrits i. Lakritsrömmar? Bullar med lakrits??

Ingredienser
Muffinssmet (grundrecept):100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:3 st stora rabarber
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skala och dela rabarbern i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll muffinsformarna till 2/3.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Rålakrits. Just saying. Rålakrits.

Och nu mina vänner! Choklad och lakrits, (klicka på länken) erbjuder nu alla mina läsare 10% rabatt på hela sortimentet i deras webbshop. Uppge bara rabattkoden: CECCES. (Erbjudandet gäller fram till den 31 maj 2012)
Hoppas allt är bra med dig!
Kram!
Kram
Allt bra med dig? Känns som jag tappat bort mina bloggar jag läser.... Måste nog lägga upp på länk, lätt och tillgängligt!!