Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Chokladtårta med ananas och apelsinmousse.

 
 
För några dagar sedan fick jag ett paket från Soda Stream med bland annat två olika smaksättare för kolsyrat vatten som också lämpar sig för matlagning och bakning. Spännande tänkte jag och var såklart tvungen att prova.
Inför min födelsedag gjorde jag denna moussetårta som jag smaksatte med en av smakerna från Soda Stream - ananas och apelsin. Fungerade alldeles utmärkt. Den syrliga smaken från de exotiska frukterna gifte sig fint mot den söta chokladbotten. Supergott! 
 
Så smidigt! Inga fruktpressar behövdes och inget skalande eller spill av fruktrester. Bara att måtta och hälla. Sånt gillas. 
Kan tro att dessa smaksättar har många användningsområden i köket. Det gäller att utnyttja in fantasi bara.
 
Här är receptet:
 
 
 
 
 
Chokladtårta med ananas och apelsinmousse
 
10-12 bitar
 
Chokladbotten:
1 dl valnötter eller mandel (kan uteslutas)
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
4 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
 
Mousse:
1 dl soda stream ananas/apelsin
4 gelatinblad
4 dl vaniljyoghurt
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
 
Garnering:
fruktkött från 3-5 passionsfrukter
vindruvor
vispgrädde
 
 
Tårtbotten:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform ca 23 cm i diameter. Rosta nötterna i en stekpanna i några minuter.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och tillsätt det avsvalnade smöret och äggen. Rör ihop till en slät smet och vänd ner nötterna. Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter. Låt bottnen svalna helt.
 
Ananas och apelsinmousse:
Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda Soda Stream juicen med yoghurt ocg florsocker. Värm lite av blandningen i en kastrull, lägg i en bunke och låt gelatinbladen smälta däri. Tillsätt resten av ananas/apelsin och yoghurtblandningen.
Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i ananas/apelsin/yoghurtblandningen. Häll över chokladbottnen och ställ kallt i minst fyra timmar. Dekorera med passionsfrukt, vindruvor och grädde före servering.
 
 
 
Denna tisdag skulle vi egentligen fortsatt på den inslagna banan badliv, men efter att vaknat upp till en ganska mulen morgon ställs planerna om.
 
Och så ska jag till Ystad under kvällen.
Denna vackra plats!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Åh,vilka bakverk & Tårtan är supervacker & säker alldeles ljuvligt god :)
Allas nästa fniss Ha det såå gôtt i Ystad/Kramar Annmi
Kommentar postad
du är helt enkelt proffs på att göra tårtor, bakelser och bullar och allt annat gott, jättevacker tårta
kramar
Kommentar postad
I Ystad var vi och strosade lite under semestern. Jättefint och mysigt. Tog en fika på Hartmans café och där hängde det så himla fina foton på väggen. Se Instagram ;)
Kommentar postad
Vet inte hur det är längst med kusten men här inne i landet är det så klibbigt, inget kul arbetar väder...... Ha en skön dag. Kram Anette
Kommentar postad
Tårtan ser fin ut!

Svar: Ja, jag har börjat jobba. Men hade jag jobbat enligt det gamla avtalet, så hade jag också börjat den 13 aug.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben