Årets första recept - Valnötsbröd!




1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Fördela jästen i en bunke eller assistentskålen och rör ut den i vattnet. Tillsätt honung, olja och salt. Blanda ner dinkelmjöl och vetemjöl special/Monitoba Cream. Arbeta ner vetemjölet lite i taget till en smidig deg.
2. Rosta valnötskärnorna ca 5 min i en torr stekpanna på låg värme. Blanda ner dem i degen. Lägg en bakduk över och låt degen jäsa i bunken ca 30 min.
3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den ca 5 min. Forma två jämnstora bröd. Lägg dem att jäsa i väl mjölade jäskorgar eller i en mjölad handduk i en rund skål. Låt dem jäsa ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp bröden ur korgarna direkt på het baksten eller plåt (om du använder jäskorg). Grädda bröden ca 30 min. Låt dem svalna på galler.


/Kram
Vilken bra gåbort present. Det blev uppskattat till frukosten :-)
Kram
Fattar inte varför jag envisas med att köpa hem nötter över jul. Visst, det ser trevligt ut men ingen äter dem. Haha!
Kram Malin
Önskar jag tog mig tid att baka mer bröd hemma!
Kram