Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bakåret 2012

 Alla-hjärtans-dag-muffins bakade februari 2012.
 
 
 
När jag kikar tillbaka på bakåret 2012 kan jag bara konstatera att jag bakat en faslig massa. Och jag blir så lycklig då jag ser alla färdiga alster. Färger. Smaker. Skapelser. Ni som inte är en baknörd som jag kanske har svårt att förstå det där, men för mig är det tillfredsställande på många plan.
I alla fall.
Jag har här plockat ut en del favoriter. Det går så klart inte att ta med allt, men å andra sidan finns alla recepten under de olika kategorierna. 
Nu hade jag även önskat att min bildfunktion hade fungerat som den skulle. Som det är nu kan jag endast lägga upp större bilder under varandra. Så. Håll till godo.
 
 
 I början på året bakade jag dessa bullar med hallonsylt och choklad. Vad jag minns var de några av de godaste bullarna jag bakat, även om barnen föredrog de hederliga kanelbullarna.
 
 
Dessa kladdkaksmuffins bakade jag till en liten träff med mina gamla arbetskamrater hemma hos Sus. Dessa kladdkaksmuffins går alltid hem i stugorna. Lovar!
 
 
Året 2012 var året då jag började pimpa alla kakor (nästan) med rålakrits! Kan inte riktigt få nog av detta svarta guld som passar i det mesta. Äppelpaj och rabarberpaj är säkra kort att använda lakrits i. Rålakrits passar utmärkt till choklad och päron. En av enhetscheferna på jobb fick alltid en burk rålakrits vid sidan av de bjudna kakorna för att strö på lite extra. Han hade förstått vikten av rålakrits. Min favoritchef som ni förstår...haha.
 
 
Denna underbart goda keylime pie bakade jag i mars.
 
 
Dessa daimmuffins blev snabbt en storfavorit i hemmet. Har ni inte bakat dem ännu. Gör!
 
 
I april åkte jag till Oskarshamn för att fira påsken med vänner och bakade denna påsktårta till påskfesten. Den blev mycket uppskattad vill jag minnas!
 
 
Årets morsdagstårta blev denna supergoda flädercheesecake med jordgubbar!
 
 
 
Till min äldsta dotters 18-årsdag gav jag mig för första gången på att göra ett dessertbord. Temat var fjärilar och färgskalan gick i brunt, vitt och guld/gult. Tog en hel del tid men oj så skoj!
Hallonbullarna med mandelmassa (som inte finns med på bilden) blev riktigt goda.
 
 
 
I juli åkte jag för att hälsa på en bloggvän - Helen/vuxenmamman och tog med mig denna lilla skapelse, sommarbärcheesecake,  som jag glömde toppa med marscaponeost. Aj då. Men den var himmelskt god ändå vill jag lova.
 
 
I juni träffades vi arbetskollegor hemma i Lisbeths trädgård för att fira sommarlovet. Solen sken och sommarlovet låg framför. Dessa glassiga glas med rabarber och jordgubbar (och lite lakritssirap vill jag minnas) passade perfekt.
 
 
En liten bröllopspresent till Fnulan som gifte sig i somras!
 
 
Denna persikopaj inleddes höstterminen 2012 med. Nog den godaste persikopaj jag någonsin ätit.
 
 
I september började förberedelserna inför Fnulans/Malin och mitt kaffekalas! Jag bakade och bakade. Bland annat dessa blåbärsbiskvier. Måste baka dem igen för de var bara bäst på kakfatet.
 
 
Sen blev jag kallad till intervju och pratade kakor och bjöd Sveriges riksradio program 4:s redaktion på sju sorters kakor! Så kul. Men nervöst, så klart.
 
 
Den 8 september ägde Kaffekalaset rum på Systrarna på Solhjulets café i Veberöd. Årets höjdpunkt!

 
Tjugo sorters kakor närmare bestämt!
 
 
I oktober begravde vi en kär kollega sedan många år, och en nära vän till mig. Den sista fikan fick symboliseras av denna Budapestrullen. Sorgligt och en tung månad för alla oss som berördes.
Denna var till dig Micke!
 
 
Sen dukades det upp till kaffekalas igen då jag tillsammans med kollegor och elever anordnade en Fairtradefika. Sju sorters kakor så klart, bakade med Fairtradeprodukter så långt som möjligt!
 
 
Hallowentårta är ett måste!
 
 
Hemma gjorde jag dessa spindlar tillsammans med Lillan. Ett kul halloweenpyssel!!
 
 
Marängspöken. Buuuh!
 
 
I november bakade jag Kanelbullekaka!
 
 
Och pepparkaksrulltårta med apelsinkräm som jag tyvärr aldrig publicerade här på bloggen.
Men god var den!
 
 
I december fick jag prova en Breadmaker från Lékué!!
 
 
Och så fick jag den äran att få Fnulan på besök och bjuda henne på födelsedagstårta i form av en pepparkakscheesecake. Det var inte sista gången jag bjöd på den.
 
 
Sist men inte minst en bild på min julklapp från Anskarsrum! En önskan som gick i uppfyllelse!
Ser fram att få baka mycket gott i den under 2013!
 
Om ni har orkat läsa enda hit, hoppas jag ni följer med mig under ytterligare ett bakår!
Nya kakor. Kaffekalas. Äventyr väntar.
För baka. Det slutar jag aldrig med.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Tänk vilken härlig kakkavalkad det bidde :) Kram
Kommentar postad
men wow wow vilket bakår...
Jag har bakat massor av sånt som du tipsat om och bidragit med recept till...Älskar att kolla in dina bakskapelser och läsa dina recept.
Du SKULLE verkligen ge ut en bakbok!!!
kramar goa du
lolla
Kommentar postad
Guuud så mycket gott!
Klart att du INTE ska sluta att baka.
Risken är då att du kommer att "he" bakpulver i ris a la maltan. Just ja...det gör du ju ändå ;)
Kram!
Kommentar postad
WOW vilka konstverk!!! Så vackra, du är verkligen ett proffs!

Just nu ska jag ta tag i julskinkans (eller kanske är det chokladens) spår, men sen det första jag kommer testa sen är den där Keylime pie:en.

kram Malin
Kommentar postad
Gud vilka underbara skapelser !! För ett kakmonster som jag är det ljuvligt att se ;))
Kan du inte komma på hur jag ska kunna göra en mjölkfri keylimepie?
Kramiz Ziss
Kommentar postad
Waoooo,vilket Bakår ♥.......
/Kram finis!
Kommentar postad
Vilken jättefin årskrönika!! Så mycket du på nåt vis ;)
Du är ju helt otroligt duktig på att baka och det var roligt att få en repris på dina vackra skapelser. Jag följer ju din blogg så jag har ju dreglat förut över bilderna, haha.
Ordet rålakrits blev årets ord va? hihi
Fantastiska bilder tar du också! Jag gillar din blogg så absolut hänger jag med dig på årets bakår :)
Kram
Kommentar postad
Härligt & Häftigt!

Hjärtekraaam
Sus
Kommentar postad
Men vilken kavalkad av härligheter , jag som inte är nån bakerska blir alldeles lyrisk av att titta på dina verk . Wao vad du kan . Kram
Kommentar postad
Du äger tjejen!!
Imponerad!!
Kommentar postad
Fint inlägg, du är grymt duktig!
Kommentar postad
Men jösses vad duktig du är! Och fina är dom med! Ha en skön kväll! Anna
Kommentar postad
Du är bäst..... underbara rara!!
Kommentar postad
Åh vad jag vill äta kakor nu!!!;-p kram
Kommentar postad
Vilket ögongodis att läsa detta inlägg och minnas tillbaka dina olika bakverk, kladdkake och daimmuffisarna slog jg dessutom till å bakade å flera andra recept ligger i min att göa mapp... Lät även härligt med en promenad, men kylan gjorde att det fick bli 40 min på cykeln för mig, inte lika meditativt, men jag fick svettas iaf å sona mitt berg av parmesan till pastan och det röda i glaset, itne lätt att vara en sådan livsnjutare som jag då allt fasnar som volanger kring midjan om jag inte rör mig... aja sånt är livet! KRAMIS
Ps jag är övertygad o matt plan b klänningen är fab den med! Ds
Kommentar postad
Suck,, eller vad säger man,,, nog tur inte jag umgås privat med dig,,, med ALLT GÖTT du bakar.

Sköt om dig.. // Kramen Annelie
Kommentar postad
Vilket underbart bakår, vilka kreationer. Du är verkligen hur duktig som helst. Skriv en receptbok på studs och öppna café nu :) Det hade gått hur bra som helst för dig, det är jag säker på.
Kram.
Kommentar postad
Jisses så mycket gott det blev förra året, ser fram emot detta nya året och vad du har att bjuda på. Kram Anette
Kommentar postad
Åh, min skapare! Det vattnas fantastiskt mycket i munnen just nu! Härliga bakverk. Verkligen!

Ska bli spännande att få se vad du har på lut härnäst!
Kram
/Wiveca
Kommentar postad
Ja tänk vad mycket gott du bakade det gångna året :-)

hade du bott närmare hade jag kommit på fika :-)

Kram
Kommentar postad
Men förgrymmade tjej alltså. Vad du kan baka och leverera. Kollade på några bilder, va nu kan de ej bli bättre. Pytsan fick jag. Den som fångat ditt hjärta säger jag ett stort grattis öppna ett fik tjejen. Har lagt dig i mina favoriter i appen. Nu har jag koll på. Va rädd om dig
Kommentar postad
Tänk om du bott närmare skåne typ. Kunde stått på ett torg ihop och bjudit. Laggt upp snyggt bredvid stått våra bloggnamn med stort plakat. Rena marknadsföringen
Kommentar postad
Oj! Vad mycket gott Cecce! :)
Kommentar postad
Himlans...va mycket FINA och GODA saker du har bakat !!
Helt underbara.
Det borde vara ditt yrke = ))
Kram Helene.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben