Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Somrig rabarerkaka med vaniljvisp!

 
 
När man inte bakar själv är det gott att njuta av andras bakverk.
Som den här kakan som vi åt i föräldrahemmet häromdagen, som min mor bakat. En mjuk och saftig kaka med fyllning av rabarber som serverades ljummen med en klick vaniljvisp. Alldeles förträffligt god sådär efter sol och badlekar i en solig trädgård!
 
Om man inte har några rabarber till hands är jag ganska säker på att rabarbern kan bytas ut mot jordgubbar eller hallon. En bra sommarkaka med andra ord.
 
 
 
 
 
 
Rabarberkaka:
 
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
 
Fyllning:
4 dl rabarber skurna i bitar (eller andra bär)
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
Pärlsocker
Flagad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och smält smöret och rör ihop med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det tillsmmans med mjölken.
Häll smeten i smord bröad form ca 1,5 liter.
 
Fyllning:
Skär rabarberm i bitar. Blanda med socker och potatismjöl och fördela ovanpå smeten.
Strö till sist över pärlsocker och flagad mandel.
Grädda i 30-35 min. i nedre delen av ugnen.
 
 
 
Passa på att njuta av sommarens goda stunder.
En nybakad kaka i solen tillsammans med familj eller vänner är en bra början och något av det bästa jag vet.
 
 
Kram Cecce 
Kommentar postad
Syrlig rabarber i söt kaka....mums. Det är gott att äta andras bakverk ibland. Kram Anette
Kommentar postad
Underbara bilder Cecce och kakan låter fantastisk stor kram Diana
Kommentar postad
Mums!
Tack för receptet!
Kram!
Kommentar postad
Låter supergott & trevligt...
Härliga foto som alltid,Cecce//Kramar Annmi
Kommentar postad
Vilken söt liten kattunge!
Kakan såg väldigt god ut, skönt att slippa baka själv ibland. :)
Kommentar postad
Ge mig!! Både kakan o katten!!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben