Somrig rabarerkaka med vaniljvisp!


När man inte bakar själv är det gott att njuta av andras bakverk.
Som den här kakan som vi åt i föräldrahemmet häromdagen, som min mor bakat. En mjuk och saftig kaka med fyllning av rabarber som serverades ljummen med en klick vaniljvisp. Alldeles förträffligt god sådär efter sol och badlekar i en solig trädgård!
Om man inte har några rabarber till hands är jag ganska säker på att rabarbern kan bytas ut mot jordgubbar eller hallon. En bra sommarkaka med andra ord.


Rabarberkaka:
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Fyllning:
4 dl rabarber skurna i bitar (eller andra bär)
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
Pärlsocker
Flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och smält smöret och rör ihop med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det tillsmmans med mjölken.
Häll smeten i smord bröad form ca 1,5 liter.
Fyllning:
Skär rabarberm i bitar. Blanda med socker och potatismjöl och fördela ovanpå smeten.
Strö till sist över pärlsocker och flagad mandel.
Grädda i 30-35 min. i nedre delen av ugnen.


Passa på att njuta av sommarens goda stunder.
En nybakad kaka i solen tillsammans med familj eller vänner är en bra början och något av det bästa jag vet.
Kram Cecce
Anette
Syrlig rabarber i söt kaka....mums. Det är gott att äta andras bakverk ibland. Kram Anette
Underbara bilder Cecce och kakan låter fantastisk stor kram Diana
Mums!
Tack för receptet!
Kram!
Tack för receptet!
Kram!
Låter supergott & trevligt...
Härliga foto som alltid,Cecce//Kramar Annmi
Härliga foto som alltid,Cecce//Kramar Annmi
Vilken söt liten kattunge!
Kakan såg väldigt god ut, skönt att slippa baka själv ibland. :)
Kakan såg väldigt god ut, skönt att slippa baka själv ibland. :)
Ge mig!! Både kakan o katten!!