Glutenfria chokladmuffins med vit choklad!

Idag kommer jag tillbringa dagen i en kanot. Jajamen. Må vädergudarna vara med oss!
I alla fall förberedde vi dagens utflykt under gårdagen med att baka muffins som är en del av den proviant som vi ska bringa med oss ut på sjön.
Riktigt goda chokladmuffins, som vi lyckades ta ut i rätt tid för den där sega mjuka kärnan i mitten.
Inte alltid man lyckas med det!

En av mina kära kollegor har under terminen fått konstaterat att hon lider av glutenallergi. Lite trist med å andra sidan får jag träna mig i att baka med glutenfritt mjöl, vilket är en ny lärdom. Inte så svårt egentligen då man i de flesta recept kan byta ut det vanliga vetemjölet mot glutenfritt men lite av en konst ändå. Det är en del trix att inte få bakverken torra och tråkiga.
Mjölet vi använder heter Lailas Mjölmix. Det bästa enligt kollegan och går att köpa i de flesta matbutiker.

Här kommer receptet på chokladmuffins med bitar av vit choklad:
Ugnstemp: 200 grader
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2, 25 dl glutenfri mölblandning
0,5 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
Ställ veckade pappersformar på en plåt (eller använd muffinsplåt).
Smält smöret och låt svalna lite grand.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till sist i det smälta smöret.
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner i smeten.
Fördela smeten i formarna. Tänk på att inte fylla dem mer än knappt till hälften.
Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Går givetvis att baka med vanligt vetemjöl, men minska då mjölmängden till 2 dl.

Lycka till!
Kram Cecce
Hoppas ni får en solig och fin dag!
Kram