Yvonnes sommarskorpor.



Yvonnes Sommarskorpor, 35-40 st
4 dl havregryn
Ca 4 dl vetemjöl
1-2 dl rostade solroskärnor, nötter eller mandel ( kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk stött kardemumma
½ tsk salt
2 ägg
½ dl rapsolja
1½ dl mild yoghurt
Ugn 225 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda och rör i ägg olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
Forma degen till 3 smala längder på en mjölad bänk.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
Grädda i mitten av ugnen tills de får färg ca 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar.
Lägg dem i en burk med lock.
Passar lika bra som knaprigt tilltugg med färska efterrättsbär som till förmiddagskaffet!
(Oj...ser nu att jag glömde havregrynen i gårdagens bak. Hoppsan! Men de var goda i alla fall!)

Ha en härlig dag/Kramar Annmi
Tack för tips!
Kram Malin
Vad trevligt med besök. Ha en fin helg, du och din väninna :)
Kram
Goda!!
Kram och go'kväll!
Ha en härlig helg!