Fredagskaka: Kladdkaka med choklad och nutella.

Här ska ni få ett bra tips inför helgen. En god och krämig nutellakladdkaka som alla lär uppskatta som älskar kladdkaka och vem gör inte det?
Receptet är hämtat från Mitt Kök med en liten ändring från undertecknad!

150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl (210 g) vetemjöl
1 dl kakao
cirka 2 dl Nutella eller hasselnötsmassa
Topping:
200 g mörk choklad
2 dl hasselnötter, rostade och skalade
Kaka:
Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen.
Vispa ihop socker och ägg lätt.
Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret och 1,5 dl av nutellan.
Häll smeten i formen. Klicka resterande hasselnötsmassa/nutella över kakan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
Topping:
Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.
Servera med lättvispad grädde!
Enjoy!!
Kram Cecce
Verkar mumsigt! Tror att det hade kunnat falla speciellt yngste sonen på läppen här hemma. Han är galen i Nutella!
Ha en fin helg!
Kram
Ha en fin helg!
Kram
MUMS!
Ha en fin kväll! Kram Nina