Gluten-och mjölkfri saffranskaka med äpple och kardemummagrädde.



3 dl strösocker
3 ägg
3 dl glutenfritt mjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
1 msk strösocker,
1 msk honung
0,5 msk kanel
Servering:
3 dl grädde (soyagrädde eller vispgrädde)
ca 0,5 tsk nystött kardemumma
Sätt ugnen på 175°.
Rör margarin och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
Stöt saffran i en mortel med en sockerbit och blanda ner i smeten.
Blanda det glutenfritt mjöl och mandelmjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten.
Slå den i välsmord, bröad form.
Dela och kärna ur äpplena . Skär i tunna klyftor. Vänd bitarna i socker, kanel och honung.
Tryck ner äppelskivorna i smeten.
Grädda kakan på nedersta falsen i ca 30- 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
Låt den svalen stund. Pudra med lite florsocker innan servering och strö ev på lite nystött kardemumma.
Ät den gärna ljummen med lättvispad soyagrädde (eller vanlig vispgrädde smaksatt med ca 1 tsk nystött kardemumma eller efter önskad smak.
Enjoy!!

Kram cecce
Kram
Hoppas dagen varit bra!
Kramar Bella