Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Saffransbakelser med citrusgrädde.

 
Så kickar vi igång denna måndag med lite fredagskaka! Ja, varför inte? Att unna sig något sött en liten novembermåndag gör bara gott i själen. Annars tar man med sig receptet in i helgen och njuter av doften från saffran och syrligheten i smaken från citrusgrädde och hallon. Kombinationen är magisk!
 
Receptet hittade jag på Arlas hemsida. En lättbakad lite kladdig kaka med mycket smak av saffran. Jag valde dock att blanda upp citruskesellan med vispgrädde för en rundare smak. Provade också att toppa med äppelcurd-grädde. Åh!! Det blev snudd på ännu godare.
 
Om man vill kan man servera kakan hel dekorerad med kesella/grädde och hallon. Eller så gör du som jag.
Tar ut små hjärtan med ett pepparkaksmått och serverar som små bakelser.
Funkar vilket som.
 
 
 
 
 
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1⁄2 g saffran
1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
250 g Kesella kvarg citrus
2 dl hallon
 

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner saffran, vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord form, ca 20x25 cm. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills kakan är gyllenbrun. Låt kallna.

Skär upp kakan i små rutor eller rundlar. Lägg på en klick kvarg och toppa med hallon vid servering.

 

 

 
Good luck!
 
För övrigt har jag haft en skön helg där jag mest strosat runt och flyttat på möbler och pulat och plockat.
Jag gör vad jag kan för att sortera och minimera alla prylar som har en tendens att ta över ytorna i varje vrå.
Går sådär kan jag säga.
Några svarta sopsäckar fylldes i alla fall och genast känns allting så mycket lättare.
 
Men nu är det måndag och jobbet kallar!
Ha en fin dag alla fina läsare!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Mums,så gott det såg ut att vara. Saffran med dess fina gula färg...
Äntligen måndag. Underbara lediga måndag! :)
Kram!
Kommentar postad
Måste testa detta någon gång! Ser grymt gott ut!
Kommentar postad
Åh, dina saffranshjärtan så jättegoda ut!
Idag har jag en sån där dag som jag ska pula och plocka :)
Kram och fin måndag till dig!
Kommentar postad
Underbart - Tack för denna Hjärtebakelse så fin <3
/Måndagskram Annmi
Kommentar postad
Åh så jävla gott. Alltså, kan det bli vår och kafferep så totten får komma och smaka alla dessa fantastiska bakverk. Är det möjligt att bara ta en?!
Kommentar postad
Saffran är en av de godaste kryddorna som finns, det ser så gottis ut. Mums. Kram Anette
Kommentar postad
Mmmm måste testas, både ditt recept o gör jag nog om dem lite så de passar min mage. Svåra att motstå....Kramisar Tina
Kommentar postad
Underbart goda?..ser ju farliga ut måste testa och baka dessa tack för tipset!
Kommentar postad
åh va gott :)
Kommentar postad
fin blogg!!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben