Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Black bean brownies.

  
 
Har sett en del recept på senare tid med vita eller svarta bönor i mjuka kakor eller brownies. I mina öron ett märkligt tilltag men ville givietvis prova. Enligt min äldsta dotter, Emma, som redan testat var det hur gott som helst. Och jag måste erkänna att det fungerade alldeles utmärkt. Provade baka chokladbrownies med svarta bönor, sötade med agaversirap och mörk choklad och fick till en anständig brownie. Perfekt om man är glutenintolerent eller vill hålla nere på kolhydraterna och ändå vill unna sig något gott.
Konsistensen blev något annorluna än "vanliga" brownies men smaken var god. Ingen kunde gissa att  innehållet var bönor!
 
Ni får själva prova att baka, och se vad ni tycker. Receptet har jag hämtat från en amerikansk bakblogg - Chocolate Covered Katie.
Håll till godo:
 
 
Black Bean Brownies
 
250 g (efter avrinning) svarta bönor.
10 g kakao
40 g havregryn (glutenfria om man vill) 
1/4 tsk salt
125 g agavesirap, marple sirap  eller honung
40 g kokosolja
2 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
115-140 g mörk chokladchip eller hackad choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa i hop alla ingredienser i en matberedare och kör  till en slät smet. Mixa väl. Rör ner chokladen och häll i en form ca 18x18 cm. Om man vill kan man strö över ytterligare choklad innan man sätter in kakan i ugnen. Grädda 15-18 minuter. Låt svalna innan du skär den i rutor.

 

 
 Nu ska jag ut på chokladkalendersjakt (verkar vara slut överallt) och därefter se till att adventsstjärnor och ljusstakar kommer på plats. Har fortfarande inte fått tiden att räcka till, men tröstar mig med att det blir jul ändå. Oavsett hur mycket jag hinner, eller inte hinner. En ganska skön tanke!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Hör snackar vi att tänka utanför boxen. En sak som jag verkligen borde göra. Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben