Lax och skaldjurscheesecake



Ca 8 bitar (skulle tro den räcker till fler beroende på hur den serveras)
Botten
100 g smör, smält
250 g kavring
Fyllning
4 gelatinblad
450 g räkor, skalade
170 g kräftstjärtar
200 g kallrökt lax
5 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom, ca 80 g
1 kruka färsk dill, finhackad
1 msk citronsaft
salt & nymald svartpeppar
Garnering
ca 200 g räkor, skalade
4 skivor kallrökt lax
1 burk stenbitsrom eller löjrom
2 kokta ägg
ca 5 cm gurka i skivor
dillvippor
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa kavringen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform, 22–24 cm i diameter, med smorda kanter. Tryck ut brödsmulorna i formen. Ställ den kallt i ca 15 min.
3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min.
4. Grovhacka räkorna och kräftstjärtarna. Strimla laxen till små bitar.
5. Vispa crème fraichen och blanda ner gräddfil, räkor, kräftstjärtar, lax, dill, rom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
6. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med 1/2 msk vatten. Rör ner gelatinet i en fin stråle i skaldjursblandningen.
7. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck formen och ställ cheese-caken kallt i minst 5 tim.
8. Garnera med räkor, laxskivor rullade till rosor, rom, äggklyftor, gurkskivor och dillvippor.
Tack för detta recept <3
/Kram
Jag älskar räkor så den där måste jag testa!
Kram
/Lisa
God fortsättning !!
Kram Helene.