Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Smarriga glutenfria brownies.

 
Egentligen bakade jag två sorters brownie. En sort med vanligt vetemjöl och daim (receptet hittar ni här) och en sats med glutenfria brownies med valnötter efter ett recept jag hittade hos Allt om mat.
Vilka som var godast?
 
Går faktiskt inte att avgöra.
Den glutenfria varianten stod sig i alla fall bra mot den mera traditionella vetemjölsbaserade. Tror faktiskt ingen märkt skillnaden.(Förutom på utseendet, då jag glömde att ha i äggen som tillsattes i kakan halvägs in i gräddningen. Jajamen. Gick faktiskt att rädda upp brownien men på bekostnad av utseendet).
 
Hemligheten heter i detta fall maizenamjöl (inte majsmjöl -obs) som visar sig vara ett alldeles utmärkt val i glutenfri bakning.
 
 
 
 
Glutenfria brownies
 
(receptet går att halvera men bakas då i en mindre form)
 
200 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
2 dl maizena majsstärkelse
2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl valnötter
 
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och choklad i en skål i mikron, ca 3 min på medeleffekt. Rör om efter halva tiden. Eller smält choklad och smör över vatten-bad. 
2. Rör ihop alla ingredienser, valnötterna sist, spara 1 dl av nötterna till garnering. 
3. Häll smeten i en ugnssäker form. Toppa med resterande valnötter. Baka ca 25 min mitt  i ugnen, tills kakan precis stannat i mitten. 
4. Låt kakan svalna. Ställ gärna i kyl över 
natten innan du skär upp portionsbitar. 
Då håller den ihop bättre och får en härlig, tryffelliknande konsistens.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Tack, grattis till gratischauffören ;-)
Kommentar postad
Så gottit & vilket vackert poslin <3
/Kram fina du & ha en härlig dag!
Kommentar postad
Oj så goda de ser ut!! Jag har inget bra recept på brownies så jag ska absolut prova det här. Jag gillar kaffekoppen... en sådan där gammaldags modell, tror att kaffet är jättegott ur en sådan kopp!!
Kommentar postad
Jag vet inte om jag har sagt det förut men jag har i alla fall tänkt det åtskilliga gånger. Du borde göra en egen bok. Med dina recept och dina bilder kan det inte bli annat än en succé! :)
Kram
Kommentar postad
Jag har faktiskt aldrig provat att baka utan "riktigt" mjöl, men tror det är dags snart. Browniereceptet sparar jag :)

Läste att du valt att inte gå vidare den här gången med din cafédröm, tråkigt, men klokt att lyssna på goda vänner som ser till helheten och ditt bästa. Det kommer fler tillfällen!!

Kramar Bella
Anonym
Kommentar postad
Ojojoj imorgon ska det bakas, sååå gott:-)❣
Kram
Kommentar postad
Men vad du hittar på. Ser så gott ut. Kram Anette
Kommentar postad
De ser supergoda ut :-)

Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben