Att baka sockerfritt.

Är helt såld på dessa proteinbollar. Började med att jag bakade dem till träningssonen, men efterhand har även jag fått smak på dessa lite nyttigare chokladbollar. Ihoprörandet och rullandet och smakandet tillfredställer mitt outtröttliga bakbegär. Skulle kunna baka varje dag (vilket jag gör i perioder) men det är inte så bra för vare sig häsa eller ekonomi. Därför passar protein/chokladbullar alldeles utmärkt under vardagarna.
Huruvida det är nyttigt eller inte att stoppa i sig jordnötssmör, kakao och chokladsirap varje dag låter jag vara osagt...De innehåller i alla fall inget socker. Alltid något.
På tal om socker fick vi under Kritstihimmelfärdshelgen på cafeet en del frågor om vi hade sockerfria alternatv i sortimentet. Vi har glutenfria och laktosfria alternativ men just sockerfria bakverk sträcker sig till ovanstående chokladbollar.
Blev därför glad när jag hittade en fin blogg - Baka Sockerfritt - som även har ett E-magasin som jag börjat prenumerera på) Här finns massor av bra tips om man vill baka men undvika socker. Ska absolut prova något recept att kunna servera på cafeet i juli.

Som ni kanske redan sett (länk överts i inläggen) men som jag glömt att berätta har jag fått förmånen att vara sommarens bakbloggare på Baka.se! Hur kul som helst! Tack för förtroendet! Kika gärna in på sidan och låt er inspireras av alla goda och fina recept!
I morgon har jag skolavslutning med mina elever! Sorgligt och härligt på samma gång.
Kram Cecce