Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mellan jul och fettisdag: En jumla!

 
Får jag presentera: Jumlan!
 
Som en semla fast med saffran i degen, fylld med mandelmassa och vaniljgrädde. Tror jag smäller av så gott. Egentligen tycker jag det är alldeles för tidigt att stoppa i sig semlor så här års, men att krydda bullen med saffran räddar upp det hela. Ganska genialt egentligen så här mellan jul och fettisdag då man står med ena benet kvar i lussekatterna och det andra redo att ta steget mot fettisdag och vårliga fröjder. Någonstans däremellan tycker jag det passar bra med en: Jumla.
 
Bjöd mina käraste kollegor på dessa idag eftersom en av oss sorgligt nog måste sluta och påbörja annan tjänst på annan skola. Vi håller tummarna för att han snart är tillbaks igen men önskar samtidigt lycka till i allt det nya.
 
 
 
 
Alla jumlorna gick åt... så när som på en liten kvarvarande, som blir lagom någon av oss sötsugna kollegor. Har en liten aning om vem som kommer norpa den först...ha ha.
 
 
 
Provade också att baka glutenfria semlor efter ett recept av Mekto Ganic som också blev lyckade. 
 
Jumlor alltså. Kanske ett tips så här inför helgen, när man vill njuta lite extra i  den sköna ledigheten. Har haft en kort arbetsvecka men likväl ska det bli underbart med några lediga dagar att spendera i mjuka kläder och osminkat leverne.  Denna helg är barnen hos sin pappa (förutom äldsta sonen) vilket ger större utrymme för egentid och återhämtning och jag har just så här i fredageftermiddagen inga andra planer än att göra det som faller mig in för stunden.
 
Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
lite kul namn o roligt mönster det blev :)
Kommentar postad
Gottit & cool namn - Jumla ♡
/Kram finaste!
Kommentar postad
det låter o ser väldigt gott ut med jumlor men jag är inte spec förtjust i saffran tyvärr...

Ha en fin lördag!
Kram
Kommentar postad
Oh vad gott med semlor. Ja nu börjar dem tiderna igen, älskar verkligen semlor. Blir genast sugen på att köpa hem några.

Hoppas du har haft en skön helg. Önskar dig en skön kommande vecka!
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben