Picknickkaka!

Så blev det måndag och solen skiner! Härligt! Tänkte att ni ska få receptet på en snabbbakad picknickkaka med kardemumma, mandel och pärlsocker som passar alldeles utmärkt att ta med sig ut på vårens och sommarens picknickar. För det är ju så. Med en kopp kaffe och en god kaka förhöjs upplevelsen i det fria ytterligare ett snäpp. Passar också utmärkt, att avnjutas som vi gjorde i fredags, som efterrätt efter grillad korv eller utflyktssmårgåsar.
Picknickkaka
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
2 tsk nystött kardemumma
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Hackad mandel
pärlsocker
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
2 tsk nystött kardemumma
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
kardemummaHackad mandel
pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i formen. Pudra kardemuma och strö hackad mandel och pärlsocker över kakan.Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Lycka till!
Kram Cecce
Min favorit smaksättning är kardemumma och vanilj så den kakan hade jag garanterat gillat. Kram Anette
skådebröd har ju ingen blivit fet av :)