Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan.

 
Så sitter jag här, så-där-sent-som-jag-inte-bör, framför datorn i söndagskvällen. Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min. Tid att andas in. Andas ut. Tid att samla i hop mig själv och dagen som gått.
Och tid att skriva ner det där receptet på raw brownies som jag provbakade i går kväll.
 Glutenfria och mjölkfria och riktigt goda.
 
 
 
 
Raw Brownies
2 dl urkärnade dadlar (som legat i blöt i 30 minuter)
1 dl sötmandlar
1/2 dl valnötter
1/2 dl kakao
2 mogna bananer
4 msk mandelsmör
1/2 dl kakao ytterligare
3 msk agavesirap
(ev 1 msk kokosolja)
 
Mixa dadlar, mandlar, valnötter och 1/2 dl kakao i en matberedare eller mixer. Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra. Mixa bananer, mandelsmör, agavesirap, 1/2 dl kakao samt ev 1 msk kokosolja i matberedaren tills de bildar en tjock chokladkräm. Bred den sedan över bottenlagret. Låt ligga i frysen minst 30 minuter innan den skärs upp och serveras. Förvara gärna kakorna i frysen och tag fram 10 minuter innan de ska ätas.
 
 
 
 
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept. Kul! Hittade boken i bokhyllan strax innan jag gick på ledighet. Alldeles för synd att låta ligga outnyttjad och oläst.
Alltså. Raw Brownies! Passa på att baka och njut av choklad, höst och livet i största allmänhet.
 
Nu: Hopp i säng, som någon så klokt sa.
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben