Nästan som pepparkaksdeg. Raw pepparkaksbollar.

Hej hopp torsdag!
Och jag hoppas alla ni som kikar in här har det riktigt bra.
På tal om pepparkakor och pepparkaksdegar i förra inlägget, rörde jag igår ihop en alternativ pepparkaksdeg. Man skulle kunna kalla den en raw variant. Lite nyttigare utan vanligt socker och fett. I stället använde jag cashewnötter, pumpafrön, mandel, dadlar, kokosolja, kanel och pepparkakskrydda, som jag mixade i hop till en smet och rullade till små bollar. Smakade nästan som vanlig pepparkaksdeg minsann.
Ett bra alternativ kanske till oss som vill varva det traditionella med det moderna - onyttiga om man så vill, med det hälsosamma.

Raw pepparkaksbollar
2 dl cashewnötter
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl mandel
ca 10 urkärnade dadlar
1 msk honung
ca 2 msk kokosolja
1 tsk kanel
ca 1 msk pepparkakskrydda (smaka er fram)
1 nypa salt
(ev lite vatten om smeten blir för smulig)
Mixa ihop nötterna i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smet. Tillsätt ev vatten eller mer kokosolja om smeten inte går ihop. Forma till små bollar och rulla i kokos. Låt vila en stund i kylen.


Annars inte så mycket att förtälja om denna dag hittils. Mest triviala saker som att jag slarvat bort mina glasögon och skriver fel sms och skickar till fel person. Nya måste inhandlas innan mer katastrofala saker inträffar...haha!
Och så ska jag ägna kvällen åt blå Ikeapåsar fyllda med tvätt och packa inför helgens Stockholmsresa! I kort resume just så.
Kram Cecce