Pepparkakstips i pepparkakstid.

Förra året, ungefär vid denna tiden, hade jag redan hunnit sätta ett antal pepparkaksdegar av olika sort. I år är det betydligt mer skralt på pepparkaksdegsfronten. Än - kanske ska tilläggas. I helgen tillverkades det dock pepparkakshus hemma i köket. I ärlighetens namn är det roligast när man kommer till själva dekorationsdelen - i alla fall om man är barn. Därför köpte jag i år en färdig pepparkakshus-sats, med färdigbakade husdelar - bara att foga i hop med smält socker (och här kan behövas vuxenhjälp). Sedan var det till dottern och kompisens stora glädje att gå rakt på med linser och kristyr och låta fantasin flöda.
H gjorde egna pepparkakshus med färdigköpt deg, som nu ligger och väntar i en låda på att sättas ihop vid senare tillfälle.


Stooor koncentration.

Voila! Fint blev det till slut!

Foto: Robbans bästa
För den som vill förkovra sig mer i pepparkaksbyggen - otroliga sådana - kan man besöka Arkitektur- och Designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm. Hit vill jag absolut, vid tillfälle. I helgen kanske? (Anropar H här). Utställningen pågår under hela december. Fotot har jag lånat från Robbans Bästa - där ni även kan läsa mer och kika på fler fina bilder.

Ett annat tips så här i pepparkakstider är att varva smulade pepparkakor med glass! Mmm....så gott! Och enkelt! En perfekt dessert i jul. Dekorera med lingon och du är hemma.
Så här långt har jag upplevt en anständig liten onsdag. Inga större överraskningar och allt är som det ska. I arbete. I förväntan. I längtan. I någorlunda avslappnat tillstånd.
Kram Cecce