Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har Luciamorgon.

 
Luciamorgon.
 
Jag har varit uppe ganska tidigt för att vara söndag. Kokat kaffe och hunnit äta scoens med ost, tänt ljus och kollat på Lucia på tv. Lugn och skön morgon med andra ord. 
Jag är helt själv hemma denna helg. Maken är kvar i Stockholm och kommer till skåne först om en vecka och min femtonåring är hemma hos sin pappa. Så...kvar är jag med mina böcker, min arbetsdator och en fasligt massa skrivande. Jag grottar ner mig i studier och hoppas hinna skriva på min rapport så mycket som möjligt. 
 
Bilderna på lussebullarna är från ett sent kvällsbak i går kväll. Var bara tvungen att göra något praktiskt. Allt det här sittandet vid datorn tar kål på mig. Kroppen skriker efter praktiskt görande.
Således gav jag mig i kast med att prova göra glutenfria saffransbullar efter recept av Roy Fares.
Det gick sådär...haha!
Bullarna ville inte jäsa upp som jag tänkt mig. Snålade på jästen och tja....det straffade sig. Men smaken var god och det slank ner både en och två.
 
 
 
 
Har faktiskt inte bakat glutenfria bullar förut och tänker att det kräver övning.
 
 
 
Ljuständing i morse.
Tänk....redan tredje advent.
 
 
 
Mitt luciatåg på pianot.
 
 
 
Mitt köksbord tidigt i morse. Svårt att få till bra bilder när det är mörkt.
 
 
Den här bilden är inte nytagen men stämmer så bra in på hur det ser ut utomhus här i skåne just nu.
Mörkt. Disigt. Fuktigt.
 
Finns något vemodigt i luften så här års.
 
 
 
Klockan har hunnit bli strax innan tio och jag ska alldels snart förflytta mig in i arbetsrummet för att ta tag i denna dags skrivande. Jag vet. Mitt liv består av skrivande och läsande varenda ledig stund för närvarande.
Det har varit en tuff termin med heltidsarbete och studier på halvtid som var lååångt mer krävande än jag trott. Att arbeta hundrafemtio procent kräver en del men jag har lyckats bli godkänd utan anmärkningar på de examinationsuppgifter jag lämnat in hittills. Jag är nöjd. Och stolt över mig själv.
Man klarar så mycket mer än vad man tror.
 
Planen idag är att förutom studierna skriva en lista på det som ska hinnas med innan jul.
Har fortfarande inte köpt några julklappar men tänker att det ordnar sig. Förmodar att det blir panik nästa vecka...haha! Nåväl. Jag har fått i hop del alla andra jular så varför inte i år?
Min julklapp till mig själv blev nya glasögon. Har aldrig behövt glasögon förut, förutom läsglasögon men ett besök hos optikerna gav mig stränga order om införskaffandet av progressiva glasögon. I annat fall fick jag sluta köra bil. Så där ja. Nio tusen kronor senare har jag nu ett par fina glasögon.
Tack för den.
 
Önskar er alla en rikitgt fin tredje advent.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben