Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har uppbrott på gång.

 
Först:
Tack ni som hört av er i kommentarsfältet och berättat vem ni är och vad ni har för er i sommar. Tack Tina, Ramona, Eva och Karin <3 Alltid kul att veta vem som kikar in här! Fortsätt gärna och hör av er.
 
Sen:
 
Är i full färd i kväll med att packa inför kommande resa till skärgårdshemmet där vi ska tillbringa följande tre veckor. Längtar så till att komma hem till "lilla huset vid skärgården". Fjortonåringen håller också på att packa, då vi ska lämna henne på vägen upp. Hon ska på konfirmationsläger i Åsljunga och vi förösker få med alla pinaler som står på packningslistan samtidigt som jag tvättar och springer runt som en yr höna för att få styr på allting. Nittonåriga sonen ska vara hemma och sköta boet och jag försöker vara positivt inställd till att blommorna ska vattnas och lägenheten ska befinna sig i lämpligt skick när jag kommer hem...haha! Nåja. Det ska nog gå bra.
 
Vad mer?
 
Visar lite bilder från de senaste två dagarnas förehavanden. Inläggets första bild visar mig utanför provrummet på Lager 157, där jag blev dressad av min fjortonåring i vida, raka jeans (så som jeans ska se ut enligt henne) och en stickad tröja nedstoppan på  r ä t t  sätt. Phu! Det måste vara jobbigt att vara fjorton och hålla koll på hur man ska se ut för att inte vara pinsam...eller sticka ut. Guuud, då döööör man ju.
Hursomhelst. Jag köpte byxorna och trivs ganska bra i fritt jeanstyg kring benen.
 
 
 
 
Igår tog vi en tur upp till mitt föräldrarhem i nordvästra skåne. Stannade sedvanligt till vid Strandbaden där maken tog ett dopp i det blå.
 
 
 
 
Lite frisk blåst hindrar inte honom från ett dopp.
 
 
 
Blev bjudna på min mors goda köttbullar med potatis, sås och hmkokt lingonsylt.
M u m s!
Värmde gott överallt.
 
 
 
Inte nog med det.
 
Sen styde vi kosan mot Sveriges vackraste stad - enligt min moster - som jag inte träffat på länge och som jag stämt träff med på Chocholatte i Helsingborgs centrum. Vi åt den godaste glassen, pratade om hur man bygger förtroende i företagsbranchen och om hennes bok som snart ska ges ut. Spännande!
 
Eftermiddagen fortsatte sedan ner till Malmö
Min systerdotter E fyller snart år och vi ville hinna gratulera henne innan vi beger oss norrut.
 
Vi blev bjudna på grillat kött och korv av min grillmästare till Svåger och italienska tillbehör.
Ja ni hör ju. 
Det går ingen nöd på oss.
 
 
 
 
Mina fina syskonbarn<3
 
 
 
 
Bästa: Jordgubbar och glass!
 
 
Och maken visade sina konster..haha! Jag upptäcker ständigt nya sidor hos denne man<3
 
En härlig dag rakt igenom med storfamiljen alltså.
 
Idag har vi mest tagit det lugnt. Packat. Handlat. Badat. Vilat. Tvättat.
Allt enligt planering ända fram till undertecknad skulle bära ner ett antal vinflaskor i källaren och tappade korgen med flaskor i trappnedgången.
Resultatet?
Glassplitter blandat med vin all over the place!! Hela trappnedgången nedsölad med fint vin.
Say no more.
Tog en halvtimme att städa upp.
 
Till sist:
 
 
En av mina fina orchideer! Favoritblomman inomhus och som jag nu ska lämna över till nittonåringen för skötsel i tre veckor.
Läste någonstans att man kan lägga små stenar i botten på krukorna och täcka med vatten. På så sätt får rötterna tillgång till vatten och klarar sig över tid. 
Tänker att jag ska prova det.
 
Lite uppbrottstämning i kväll alltså, men samtidigt härligt att få ge sig iväg mot nya vyer och upptåg.
 
Hoppas ni har det bra.
 
Kram Cecce
 
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben